Social media

Instagram vs. Snapchat: welk platform wint? [infographic]

0

Snapchat en Instagram. Ze lijken niet op elkaar en tegelijkertijd ook wel. Een ding hebben deze social media zeker gemeen: ze zijn allebei ontzettend populair. Maar wie mag zich de winnaar noemen? Welk platform heeft de meeste gebruikers? Wie groeit het snelst?

Hoe zat het ook alweer?

Voor de leken onder ons die niet precies het verschil weten tussen beide platformen volgt een korte uitleg. Instagram is een app waarmee je foto’s kunt voorzien van een filter en delen met je online netwerk. Tegenwoordig kun je ook filmpjes uploaden en publiceren. Ook op Snapchat kun je foto’s en video’s delen, maar deze verdwijnen na verloop van tijd en blijven dus niet op het platform staan.

En de winnaar is… Snapchat!

Beide platformen zijn populair. Maar wie groeit het snelst? Het antwoord geeft Jumpshot met de onderstaande infographic. Ze verzamelde feiten en cijfers over het gebruik van Instagram en Snapchat. Wat blijkt? Snapchat heeft Instagram ingehaald en trekt wereldwijd meer nieuwe gebruikers aan. Als eerste waren jongeren om en proberen veelvuldig Snapchat, nu zijn ook ‘oudere’-generaties fan van de app.

Wil je meer weten over Instagram en Snapchat? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

instagram vs snapchat

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.