Social media

5 ideeën om nú meer uit je LinkedIn company page te halen

0

De company page op LinkedIn is de spil van de activiteiten van jouw bedrijf op dit netwerk. Je kunt er informatie delen, de interactie aangaan met jouw volgers en het is een mooie manier om het bedrijf letterlijk gezicht(en) te geven (als de profielen van medewerkers goed zijn ingevuld en dus gekoppeld aan de company page). Maar bij menig bedrijf blijft er veel potentieel onbenut. Daarom hierbij 5 suggesties om nog meer uit je company page te halen.

1. Showcase pages

Twee jaar geleden schreven we er al een artikel over, maar nog steeds is het een feature die niet bekend is bij het grote publiek. Een showcase page is een aparte pagina die aan jouw company page wordt “gehangen”. Met deze toepassing kunnen organisaties een specifiek gedeelte van hun bedrijf een eigen plek geven, met content voor een publiek dat specifiek in dat onderwerp geïnteresseerd is. Dit kan bijvoorbeeld een pagina voor een merk, campagne of ander initiatief zijn. Zeer interessant voor bedrijven die diverse typen klanten bedienen of te maken hebben met verschillende stakeholders.

Zo heeft bijvoorbeeld het bedrijf Inter Tender Consult, een specialist in EMVI-plannen voor aanbestedingen in bouw en infrastructuur, een aparte showcase-pagina aangemaakt met actuele aanbestedingen. Een mooie manier om deze specifieke doelgroep (meer)waarde te bieden! De showcase-pagina kun je terugzien aan de rechterzijde van een company page (zie afbeelding hieronder).

Showcase Page LinkedIn

Veel te vertellen aan verschillende doelgroepen? Geen nood! Een bedrijf kan tot 10 showcase-pagina’s aanmaken op 1 company page.

2. Banner

De banner op een LinkedIn company page is hoogstwaarschijnlijk het eerste wat een bezoeker ziet. Het rechthoekige beeld in het midden is dé blikvanger, maar wordt vaak verre van optimaal benut. Waarom zou je dit beeld niet gebruiken om op te roepen tot actie of een actueel item onder de aandacht te brengen? In de praktijk zien we namelijk dat de banner eenmalig wordt ontworpen en vervolgens niet meer wordt aangepast. Toch kan het lonen om deze met enige regelmaat te veranderen.

Voorbeelden

Zet bijvoorbeeld, net als het Amerikaanse Social Media Examiner, het evenement dat jullie binnenkort organiseren in de spotlight!

Banner 1

En zo gebruikte het bedrijf Ventiv Technology de banner op de company page om volgers kennis te laten maken met de nieuwe CEO.

banner 3

Of breng een tijdelijke aanbieding onder de aandacht, zoals wij in augustus gedaan hebben naar aanleiding van onze eerste verjaardag.

Banner 2 Social Blooming Company Page

Vacatures

Ook als je veel vacatures hebt, kun je ervoor kiezen om ze in de banner op te nemen. Gemiddeld is namelijk 58% van de volgers van een company page hierin geïnteresseerd. Zie ook deze blog voor meer informatie over wat volgers eigenlijk op een company page verwachten.

Logo niet nodig

Tot slot, in de banner hoef je niet prominent je logo te laten terugkomen. Deze staat er namelijk al vlak boven. Waar je wel aan kunt denken, is bijvoorbeeld je website terug te laten komen of een telefoonnummer. Waar wil je de bezoeker uiteindelijk hebben?

3. Notificaties

Vergeet niet je notificaties bij te houden van je company page. Zodra er vragen of reacties zijn, reageer dan zo snel mogelijk. Niets is zo dodelijk als onbeantwoord engagement!

4. Jouw volgers

Kijk met enige regelmaat naar de analytics van je company page. Hoe vaak is de pagina bekeken? Hoeveel volgers zijn er bijgekomen? Kijk vooral goed naar de visitor– en follower demographics. Deze staat standaard op het senioriteitsniveau, maar je kunt ook zien uit welke branche men afkomstig is en welke functies men bekleedt. Komen deze gegevens overeen met de doelgroep die je voor ogen hebt? Zo nee, dan is het aan te raden om goed te kijken naar jouw eigen activiteiten. Biedt je jouw doelgroep wel de juiste/genoeg informatie?

LinkedIn demographics

Loop de lijst met volgers door

Als je nog geen duizenden volgers op je company page hebt, kan het ook lonen om je volgers te bekijken. Dit doe je door rechtsboven op het aantal volgers te klikken. Loopt de lijst door en neem eens contact op met een aantal van hen. Hoe zijn zij bij jouw bedrijf terecht gekomen? Wat verwachten ze voor informatie? Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat dit tot zeer interessante gesprekken kan leiden!

LinkedIn volgers

5. Campagnes

Waar veel bedrijven geld steken in Facebook advertising, lijkt het voeren van campagne op LinkedIn nog verre van mainstream. En dat is jammer, want zeker voor B2B-bedrijven zijn er genoeg kansen! Je kunt namelijk, vanuit je company page, heel gericht awareness creëren voor jouw activiteiten, je relevante(!) bereik vergroten en last but not least, leads genereren. Dit is zeker niet alleen weggelegd voor de grote multinationals (zie hier zo’n case study, pdf), maar ook mkb-bedrijven kunnen heel effectief campagnes inzetten op LinkedIn.

Nieuwe company page LinkedIn home

Nieuws!

Het lijkt erop dat LinkedIn binnenkort komt met een update van de company pages. Zodra dit definitief is en we er alles over kunnen vertellen, volgt vanzelfsprekend een artikel hier op Frankwatching. Voor wie niet kan wachten, je vindt in deze blog een sneak preview!

#NextPlay

Zoals je ziet zijn er nog voldoende mogelijkheden om meer uit je LinkedIn company page te halen. Dus ga aan de slag! Of zoals ze bij LinkedIn zelf zeggen: #NextPlay.

Heb jij suggesties voor je medelezers? Of vragen voor ons? We horen ze graag!

Afbeelding inleiding met dank aan 123RF.