Infographic

Snapchat: 10 miljard video’s per dag, jouw opties als marketeer [infographic]

0

Het succes van Snapchat gaat maar door. Dagelijks zijn miljoenen gebruikers actief en het afgelopen jaar werd afgesloten met een mooie omzet. Onlangs zijn de papieren ingeleverd voor een beursgang. Een goed moment om terug te blikken op de geschiedenis van een van de populairste platformen van dit moment. Wat zijn de belangrijke elementen voor jou als marketeer?

Aan de hand van verzamelde feiten en cijfers ontwikkelde Delmondo de onderstaande infographic, waarin zij terugblikken op het succes van Snapchat. Het begon zes jaar geleden toen de app gelanceerd werd en zich onderscheidde van andere platformen. Vorig jaar zomer had Snapchat 150 miljoen gebruikers, waarvan 50 miljoen uit Europa. Gemiddeld is een gebruiker dagelijks 25 minuten actief en worden er 10 miljard video’s bekeken. Dat is 350 procent meer dan in 2015.

Wil je meer weten over Snapchat? Scrol naar beneden om de feiten en cijfers te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

infographic snapchat als marketing tool

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.

Afbeelding intro met dank aan 123RF.