Content

Stories zijn de content van de toekomst! Zo ga je van start [6 artikelen]

0

Zijn stories de content van de toekomst? Als het aan Instagram-expert Kirsten Jassies ligt, wel. En de social media lijken het met haar eens te zijn: er is haast geen platform te vinden dat níet een stories-functionaliteit heeft.

Reden te meer om een themaweek te houden en artikelen te verzamelen die jou tips geven om deze contentvorm optimaal in te zetten. Heb je iets gemist? We zetten het hier nog even voor je op een rijtje.

Stories: opvolger van nieuwsfeeds & dé content van de toekomst

Na de tijdlijn van (in eerste instantie) Facebook vormen stories het nieuwe format. Immers dicteert onze smartphone tegenwoordig wat we zien, beleven en zelf maken. Een tekstgeoriënteerde feed past hier niet meer bij. De camera is het nieuwe toetsenbord. Een format dat gebaseerd is op beeld, is dan een logisch gevolg. Waarom stories zo goed werken, lees je in dit artikel van Kirsten Jassies.

 

Storytelling vanuit het hart: waarom je als CEO écht persoonlijk moet zijn

Een belangrijk onderdeel van storytelling is een persoonlijk verhaal. Oók voor je CEO’s, het is de beste kans om klanten of medewerkers aan je te binden. Zonder opsmuk, zonder mooipraterij. Vincent laat je een paar voorbeelden zien.

ceo met lef storytelling

Instagram: de beste marketing-lessen van grote merken [infographic]

Slechts 36 procent van de marketeers heeft Instagram geïntegreerd in hun marketingactiviteiten. Terwijl meer dan de helft van de jongeren tussen 18 en 29 jaar actief is op het platform. Hoe zet je je strategie op? In deze infographic vind je de lessen van enkele grote Insta-merken.

Instagram_infographic_header (1)

Experimenteer & start een challenge: tips voor jouw Instagram Stories-account

Maar wat voor content kun je dan maken voor je (Instagram) Stories? Je kunt door de meerdere posts achter elkaar je volgers meenemen naar jouw event, een rondleiding door een winkel geven of laten zien hoe je aan een nieuw product werkt. Chris zette een aantal mooie voorbeelden op een rijtje.

Instagram_stories_header

Waarom ik stories cool vind (maar die van jou mij niet interesseert)

Bart wordt erg enthousiast van de potentie van Stories. Maar in de werkelijkheid valt het voor hem vaak tegen. Dan ziet hij zich zitten: zinloos ‘zappend’, op zoek naar iets interessants. Immers: niet iedereen is een storyteller. En dan kom je al snel uit op een verhaal dat bestaat uit ‘En toen… en toen.. en toen…’ Toets je content daarom aan zijn ingrediënten voor een goed verhaal.

man-smartphone-gaap-stories

Stories-takeover

Voorbeelden in de praktijk vind je natuurlijk op ons eigen Instagram-account! We plaatsen wekelijks stories. In de themaweek nam Kirsten Jassies een dag ons account over, een onderdeel daarvan zie je hier.

Heb je het al gezien? Onze trainer, auteur én Instagram-expert Kirsten Jassies heeft vandaag onze Instagram Stories overgenomen ? Ze geeft de beste tips over Stories, en dat wil je niet missen!Volg ons hier: www.instagram.com/frankwatching ?

Geplaatst door Frankwatching op Donderdag 6 juli 2017

Accepteer cookies

Volg ons op Instagram en mis geen enkele story!

Ben jij geïnteresseerd in deze relatief nieuwe contentvorm en wil je alle ontwikkelingen op de voet volgen? Volg ons dan op Instagram! Via onze stories kun je inspiratie opdoen voor je eigen visual storytelling én leer je ons beter kennen.