Customer experience

Hoe BarDoggy met data zorgt voor meer omzet in de horeca [podcast]

0

Waar de retail veel gebruikmaakt van klantdata (denk aan alle bonuskaarten en klantenpassen), leeft dat in de horeca juist helemaal niet. Drankmerken weten eigenlijk helemaal niet wie in de kroeg hun drankjes bestelt. Daar speelt Tim de Kraker, oprichter van BarDoggy, handig op in. Hij verzamelt bakken aan data, in ruil voor gratis drankjes voor de consument. Zo helpt hij drankmerken aan bekendheid en horeca-ondernemers aan omzet.

Hoe kun je sturen wat kroegbezoekers bestellen? Wat weet de app van de gebruikers, en hoe wordt dat aan de andere kant weer ingezet? In deze podcast vertelt Tim de Kraker hoe hij dat aanpakt. Ook hoor je wat hij met zijn bedrijf wil bereiken.

Dit jaar wil Tim 1.000 horeca-zaken aangesloten hebben. Maar daar stopt het niet: hij is al actief op Curaçao en richt zijn pijlen op Spanje. Over drie jaar wil hij in 20 landen actief zijn en 10.000 kroegen in de app hebben. “We worden de grootste kroeg ter wereld.”

Ook in de podcast

De tip voor ondernemers die via crowdfunding een kapitaal willen ophalen – Tim haalde in verschillende rondes 700.000 euro op. Hoe deed hij dat? Tipje van de sluier: heel hard werken. En Facebook is zijn belangrijkste kanaal voor app-downloads, maar hoeveel betaalt hij voor één download? Je hoort het in de podcast!

Drankmerken kunnen heel veel geld stoppen in de marketingcampagne, maar ze weten dan niet: wie heeft het bereikt, wie heeft het gedronken, waar is het geconsumeerd, vonden mensen het lekker, waren het meer mannen, meer vrouwen?

Accepteer cookies

Benieuwd naar de andere podcasts? Hier vind je ze allemaal op een rijtje.

Abonneer je op de podcast via: