Customer experience

25 meest voorkomende SEO-fouten [infographic]

0

Is jouw website SEO-proof? Waarschijnlijk heb je hier goed over nagedacht door zoekwoorden in je teksten te gebruiken en zorgen voor relevante links. Maar toch zijn er aardig wat websites waarop SEO-fouten worden gemaakt. En dat is jammer, want dit heeft invloed op je score in de resultaten van zoekmachines en uiteindelijk op het aantal bezoekers dat naar je website gaat. Deze infographig zet de 25 meest voorkomende SEO-fouten voor je op een rij.

SEO-checklist voor je website

De fouten zijn verzameld en visueel weergegeven door HostingClues. Ze hebben te maken met techniek, content en promotie. Wellicht zijn deze fouten geen nieuws voor je, maar het kan toch geen kwaad om met deze checklist jouw website te analyseren of je op de goede weg bent.

Aandachtspunten: techniek, content en promotie

Op nummer 1 van het lijstje van meest voorkomende SEO-fouten staat de snelheid van je website. Google vindt het belangrijk dat websites snel laden en straft sites die dit niet doen met een lagere positie in de resultaten. Het is namelijk een grote ergernis onder websitebezoekers.

Ook het belang van een responsive design is een belangrijk aandachtspunt. Je scoort hoger in de ranking van zoekmachineresultaten door te zorgen dat je website goed zicht- en leesbaar is op kleinere schermen.

Daarnaast beloont Google het regelmatig publiceren van unieke content. Ga geen teksten kopiëren van een andere website, want dat heeft de zoekmachine gauw door en bestraft dit met het niet zichtbaar maken van jouw pagina’s. En als je die interessante blog op je site plaatst, zorg er dan voor dat bezoekers dit kunnen delen met hun netwerk (via sharebuttons voor social media). En ga ook zelf actief aan de slag met het promoten van je content op je socialmedia-kanalen en in je digitale nieuwsbrieven.

Wil je alle 25 fouten lezen om zo jouw website te verbeteren? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Common SEO Mistakes Infographic

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.