Customer experience

55 SEO-tips om je website te verbeteren [infographic]

0

Tegenwoordig is het ondenkbaar dat je als ondernemer of organisatie geen website hebt. Het is de basis van je online marketingactiviteiten om zichtbaar én vindbaar te zijn voor je doelgroep. Voor een succesvolle website is een aantal ingrediënten van belang, zoals SEO ofwel zoekmachineoptimalisatie.

Waarom SEO?

SEO is belangrijk, wil je succesvol en vindbaar zijn. Want 80 procent van de consumenten doet eerst online onderzoek, voordat ze een organisatie benaderen. Daarbij gebruiken ze zoekmachines om op zoek te gaan naar lokale aanbieders. Door zoekmachine-optimalisatie toe te passen verbeter je je website om (meer) relevante bezoekers te trekken via organische zoekresultaten in zoekmachines. Er zijn verschillende manieren om je website te verbeteren. Milkwhale verzamelde in de onderstaande infographic tips en tricks waarmee je aan de slag kan om jouw website onder handen te nemen.

Focus op Google

De makers noemen Google als zoekmachine waarop je je moet focussen. Google-accounts zijn goed voor 81 procent van al het zoekverkeer wereldwijd via een desktop. Per seconde krijgt Google 57.000 zoekopdrachten om uit te voeren. Dat zijn meer dan 100 miljard zoekopdrachten per maand.

Wil je alle SEO-tips en -tricks lezen om jouw website te verbeteren? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.