Quick Tips

Happy 2019! Zo maak je een succes van je goede voornemens

0

Het kan nog even, vlak voordat we de champagne ontkurken: jou alvast een heel goed 2019 wensen. Zowel professioneel als privé wensen we je een topjaar! En om je professioneel een handje te helpen: hier vind je onze beste artikelen over goede (werk)voornemens.

In ons jaaroverzicht heb je al een vooruitblik voor 2019 gezien. Het belooft een spannend jaar vol nieuwe dingen te worden. Wat heeft 2019 voor jou in petto?

De start van een nieuw jaar gaat vaak gepaard met goede voornemens. Niet alleen persoonlijk, maar ook professioneel. Voor veel organisaties is een nieuw jaar immers de start van een nieuwe beoordelingscyclus.

Wat wordt de essentie van 2019?

Heb je al teruggekeken naar afgelopen jaar om te zien hoe het écht was? Het beeld van de laatste maanden blijft sterker hangen dan van de rest van het jaar. Met deze opdrachten en vragen krijg je een helder overzicht. Wat was voor jou de essentie van 2018? En kijk dan ook meteen vooruit: wat moet voor jou de essentie van 2019 worden?

happy new year

Hack je brein

Als je dat weet: voorkom dan dat je zo rond de zomer met schaamte terugdenkt aan de ambitieuze doelen die je jezelf voor het nieuwe jaar stelt. Onderneem deze 5 stappen om je brein te ‘hacken’. Want inderdaad: het ligt niet (alleen) aan jou. Onze prefrontale cortex kan maar één uitdagende taak tegelijkertijd aan. Maar als je gestructureerder met je doelstellingen aan de slag gaat én ze opvolgt, gaat het je dit jaar lukken.

Verander je routines

Daarbij kan het nog wel nodig zijn om je routines te veranderen. Deze kunnen je goede voornemens namelijk in de weg staan. Deze gewoontes kennen een aanleiding (trigger), en een beloning, waardoor je blijft rondgaan in hetzelfde cirkeltje. Tijd om de cirkel te doorbreken en nieuwe routines te ontwikkelen! Ook hiervoor hebben we een stappenplan voor je.

Natuurlijk is niet alles maakbaar, maar we hopen je met deze artikelen handvatten te geven om meer invloed op jouw (professionele) jaar te hebben. Zo ga je na de champagne, oliebollen en nieuwjaarsborrels weer met frisse energie aan de slag! Een heel goed 2019 gewenst, namens heel Frankwatching.