Social media

50 ideeën voor socialmedia-content [infographic]

0

Dagelijks worden er miljoen berichten geplaatst op social media. Als ondernemer of marketeer is het moeilijker dan ooit om te zorgen dat jouw berichten onder de aandacht komen van je doelgroep. Hoe zorg je ervoor dat je op de radar blijft? Hoe vergroot je de betrokkenheid van je volgers bij jouw merk?

Content creëren voor social media valt niet altijd mee. In het begin heb je volop ideeën en is er veel motivatie om ermee aan de slag te gaan. Maar na verloop van tijd wordt het lastiger om nieuwe ideeën te bedenken en herhaal je berichten maar weer eens. Herhaling van je boodschap is goed, maar voldoende variatie van content is belangrijk om te zorgen dat je doelgroep niet verveeld raakt.

Ideeën voor socialmedia-content

Angie Gensler ontwikkelde de onderstaande (bondige) infographic met 50 ideeën voor socialmedia-content. Op haar website werkt ze de ideeën verder uit. Deze ideeën zijn direct toe te passen en voor verschillende sectoren geschikt. Denk aan een kijkje geven achter de schermen, antwoord geven op veelgestelde vragen, een oplossing bieden voor een probleem dat bij volgers voorkomt, ontwikkelingen in de markt, je blog delen of een gratis printable (digitaal product) aanbieden. Wellicht heb jij aanvullingen voor dit lijstje? Deel het met andere lezers als reactie op dit artikel!

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.