Content

10x populair: LinkedIn-tips, slechte vacaturetitels & inspiratie voor social media

0

Hoe deel je documenten via LinkedIn? Neem vandaag de tijd om wat nieuwe LinkedIn-tips uit te proberen. In de top 10 best gelezen artikelen van juni lees je ook over het experiment van Instagram om likes te verbergen (en wat onze community daarvan vindt). Verder ontdek je waarom bepaalde vacaturetitels echt niet meer kunnen en hoe je een optimale landingspagina maakt.

1. 15 (nieuwe) LinkedIn-tips die je niet wil missen

Documenten delen, je persoonlijke profiel in een nieuw jasje… LinkedIn bevat tal van handige en gratis functies waar je misschien nog niet vanaf weet. In dit artikel 15 tips!

LinkedIn

2. Vacaturetitels waar je echt niet voor mag kiezen

Als je nieuwe medewerkers zoekt, zijn sterke vacaturetitels essentieel voor je succes. Woorden als ‘redactietijger’ (hebben we ons bij Frankwatching ook schuldig aan gemaakt), ‘creatieve duizendpoot’ of ‘koffie kunstenaar’ kunnen echt niet meer! Arjan Elbers somt de don’ts van vacaturetitels op… en laat ook zien hoe het beter kan.

3. 50 ideeën voor socialmedia-content

“Pff, wat zal ik vandaag eens posten?” Content bedenken voor social media valt niet mee. Het kan lastig zijn om met nieuwe ideeën te komen, zeker als je ook al druk bent met duizend andere werkzaamheden. Deze handige infographic geeft je direct 50 ideeën voor content op social media.

4. Geen likes meer op Instagram & andere Insta-updates

Instagram is bezig met een test: het verbergen van likes. Ook kun je nu quiz-stickers toevoegen, en wordt er in de VS geëxperimenteerd met donatie-stickers in Instagram Stories. Pelpina praat je in haar video bij over deze vernieuwingen en vraagt zich af: is het verbergen van likes een goede move van Instagram?

Een aantal reacties op het artikel: “Het verbergen van likes kijkt me een prachtige move. Het zou mooi zijn om te zien wat die uitrol, indien die gaat plaatsvinden, zou betekenen voor de content op het platform.” En: “Wat een interessante stap van Instagram! En vooral ook een goede, want uiteindelijk moet het natuurlijk om de content draaien. De foto’s en de captions. Ik denk ook voor veel kleinere accounts / ondernemers / bloggers een eerlijkere kans om zichzelf goed te laten zien op Instagram.”

5. Hoe maak je een optimale landingspagina voor campagnes & acties?

Je hebt er vast wel eens mee te maken gehad: er is een speciale campagne of actie aangekondigd en aan jou is gevraagd om dit online door te vertalen. Het creëren van een goede landingspagina is dan eigenlijk wel een must. In dit artikel 10 handvatten om een sterke landingspagina te creëren.

6. Copywriting: wat jij wil vertellen vs. wat je bezoeker wil lezen

Veel bedrijven zijn op hun websites vooral goed in vertellen wat ze te bieden hebben. Zeker als dat ‘iets met techniek’ te maken heeft. Maar wat is het voordeel voor de klant? Hoe trek je hem over de streep? Met deze 5 tips (plus een handige checklist) vind je de juiste balans tussen wat jij wil vertellen en wat jouw bezoeker wil horen.

schrijven laptop copywriting

7. Hoe verzinnen ze ‘t! Het verhaal achter 5 beroemde reclames

Kun jij deze nog afmaken? “Calvé, wie is er niet…” Hoe komt het dat de ene reclame een nationaal volkslied wordt en de andere niet meer dan zendervervuiling blijkt? Esther Settels leidt je langs 5 sterke reclames uit het verleden en vraagt zich daarbij af hoe het komt dat iedereen ze nog kent.

8. 22 ultieme tools voor online samenwerken

We vroegen de Frankwatching-auteurs welke tools zij momenteel fijn vinden om online samen te werken met collega’s en/of klanten. We kregen veel reacties. Van Airtable tot aan Wunderlist, dit zijn 22 supertools voor online samenwerking.

tools-voor-online-samenwerken

9. Terug op het menu: snackable content

Snackable content kun je inzetten om de (eerste) aandacht te grijpen van je doelgroep. Het is vaak scroll-stopping content die visueel opvalt. Content die herkenbaar is, relevant en meteen wordt begrepen, geleverd in een hapklaar formaat. Het liefst wil je er nog een hap van nemen!

10. Je website binnen no-time gestructureerd [Core model]

Welke pagina’s zijn voor je website essentieel? Wat moeten bezoekers op deze pagina’s zien of kunnen doen, zodat zij hun gewenste doelen behalen? En wat wil je eigenlijk bereiken met deze pagina’s? De Core Model-methode is een snelle en toegankelijke manier om (samen met stakeholders) belangrijke pagina’s van een website een duidelijke structuur en inhoud te geven.

Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Hier vind je alle Top 10-artikelen.