Social media

Afmetingen op Instagram: het juiste formaat voor je advertenties [infographic]

0

De zomerperiode is bij uitstek het moment om je socialmedia-accounts onder de loep te nemen, zoals Instagram. Is je bio nog actueel? Bekijk jij je statistieken om te analyseren wat je activiteiten van de afgelopen maanden hebben opgeleverd? Het is ook het moment om na te denken over je strategie voor het komende half jaar en om nieuwe content te bedenken en te creëren. En wellicht om een start te maken met adverteren op Instagram.

Met maandelijks ruim 1 miljard actieve gebruikers, heeft een advertentie op Instagram meer effect dan advertenties op andere socialmediaplatformen. Je vergroot je bereik en zorg voor meer klanten.

Handig naslagwerk

Om te zorgen dat jouw advertenties goed getoond worden, heeft Later (een marketingplatform voor Instagram) een handige infographic ontwikkeld. Hierin staan alle afmetingen voor de verschillende advertentiemogelijkheden op een rij. Denk stories, foto’s, video’s, carrousels en collecties. Hiermee voorkom je een hoop stress en uren zoekwerk. Zo houd je deze zomer tijd over om naast je werkzaamheden te genieten van het mooie weer. 🙂

Wil je een groter exemplaar van de infographic bekijken? Klik dan op de afbeelding.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics en visuals over online en social media.