Social media

Het ultieme overzicht van alle socialmedia-afmetingen voor 2020 [infographic]

0

Dezelfde afbeelding op verschillende social kanalen plaatsen: dat werkt niet. Welke afbeeldingsformaten komen het beste uit op welk kanaal? In dit artikel vind je een overzicht van de socialmedia-afmetingen voor 2020.

Tip! Bekijk hier het overzicht voor socialmedia-afmetingen in 2021.

Je neemt je bio-teksten onder de loep en publiceert een nieuwe profielfoto, want ja, die oude foto kan écht niet meer. Je loopt de statistieken na om te kijken of je advertenties zijn werk hebben gedaan en om je doelen voor het nieuwe jaar vast te stellen. En als je dan toch bezig bent, kun je net zo goed een andere banner maken voor je Facebook-pagina.

Maar daar begint voor sommigen de ellende… je hebt een afbeelding die nét niet mooi uit de verf komt op Instagram. En de visuals die je hebt gemaakt voor je Facebook-advertentie zijn ook niet naar je zin. Frustratie alom.

Om te zorgen dat je socialmedia-accounts ook in het nieuwe jaar voldoen aan de juiste afmetingen op Twitter, Facebook, Instagram of LinkedIn, heeft Make A Website Hub een nieuwe editie gemaakt van de social media cheat sheet. Alle belangrijke socialmedia-afmetingen voor profielfoto’s, banners, advertenties, video’s en meer op een rij van 11 populaire platformen van dit moment. Handig, want zo hoef je zelf niet uit te zoeken wat het juiste formaat is en komen je berichten goed naar voren op de platformen waarop je actief bent.

Wil jij in het nieuwe jaar goed van start en op de hoogte zijn van alle afmetingen van de populairste socialmedia-platformen van dit moment? Scrol naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar van de visual klik je op de afbeelding.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics en visuals over online en social.

Headerafbeelding: door Sara Kurfeß, via Unsplash.