Social media

Het ultieme overzicht van alle socialmedia-afmetingen voor 2021 [infographic]

0

Een niet passende cover op je Facebookpagina. Of je advertentie voor LinkedIn die net niet lekker uit de verf komt. Misschien zijn dit bekende ergernissen voor jou. Want de uitstraling van je bedrijf vind je belangrijk. En je wil natuurlijk dat jouw bedrijfspagina er op welk socialmedia-platform dan ook netjes eruitziet. Gelukkig is er een handige oplossing. In dit artikel delen we een overzicht van de socialmedia-afmetingen voor 2021.

Tip: bekijk hier het ultieme overzicht voor socialmedia-afmetingen 2022.

Handig naslagwerk voor iedere marketeer en beheerder

Het is inmiddels een traditie geworden bij Frankwatching om ieder jaar een actueel overzicht van socialmedia-afmetingen op een rij met je te delen. Ook voor 2021 hebben we een handige checklist voor je gevonden. Dit overzicht maakt jouw werk als marketeer of als beheerder van verschillende social media-kanalen een stuk eenvoudiger. Het enige wat je zelf nog moet doen, is de link naar deze infographic opslaan, zodat je deze op ieder moment kunt raadplegen. 🙂

Check de socialmedia-afmetingen voor 2021

Het onderstaande handige naslagwerk is ontwikkeld door Blog2Social. Zij hebben van verschillende platformen de belangrijkste afmetingen voor covers, profielfoto’s, afbeeldingen voor berichten en meer voor je op een rij gezet. Zo hoef je niet zelf uit te zoeken wat het juiste formaat is en komen je berichten op Facebook, LinkedIn, Twitter en andere platformen goed naar voren. Zo zorg je ervoor dat de afbeelding waar je zo lang op hebt gezwoegd, past voor het doel waarvoor je het inzet. Denk aan een visual die je als story op Instagram plaatst, een gedeeld bericht op Facebook, een achtergrondafbeelding voor je LinkedIn-pagina en een gepinde afbeelding op Pinterest.

Ben je op zoek naar de juiste afmeting voor je profielfoto op je Instagrampagina? Twijfel je of je Twitter-header het juiste formaat heeft? Of wil je die mooie foto die jouw verhaal uitstraalt graag op je bedrijfspagina op Google? Scrol naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar van de visual klik je op de afbeelding.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.