Social media

Het ultieme overzicht van alle socialmedia-afmetingen voor 2022 [infographic]

0

Een nieuw jaar betekent vaak veranderingen. Maar ook een frisse start. Ook op het gebied van social media. Het kan daarom geen kwaad om de eerste weken van het nieuwe jaar te gebruiken om alles na te lopen. En misschien zelfs alles te vernieuwen. Want zeg eens eerlijk: wanneer heb jij voor het laatst de beelden op je social mediakanalen kritisch bekeken? Denk aan de banner op je Facebookpagina of Twitteraccount. Of je profielfoto op Instagram. Is er een opfrisbeurt nodig? Dan zorg je met de juiste socialmedia-afmetingen voor een professionele uitstraling.

Handig naslagwerk voor de formaten

Net als andere jaren, delen we ook in 2022 een actueel overzicht van socialmedia-afmetingen op een rij. De onderstaande handige checklist is ontwikkeld door Hootsuite en geeft de afmetingen voor beeld op de platformen Instagram, Twitter, Facebook, LinkedIn, Pinterest, SnapChat, YouTube en TikTok weer. Het is aan te raden om je aan deze formaten te houden. Dat voorkomt een hoop frustraties en zoekwerk!

In de infographic vind je de afmetingen op een rij: voor je profielfoto, headers, in je berichten en advertentiecampagnes. Ben jij altijd aan het worstelen om je Stories mooi weer te geven in Instagram? Of hoe je je pins op Pinterest netjes kunt weergeven op je profiel? Of vraag je je altijd af wat de beste afmeting van je video op YouTube is? Scrol dan naar beneden om de juiste afmeting voor deze beelden nu wel in een keer goed te krijgen.

Wil je, voordat de drukte weer begint, aan de slag om je socialmediakanalen op te frissen? Scrol dan naar beneden om de infographics te bekijken. Ik kan mij voorstellen dat je een groter exemplaar wil bekijken of de afbeeldingen wil bewaren. Klik in deze gevallen op de visual om de afbeelding te vergroten.

Afmetingen afbeeldingen op LinkedIn

LinkedIn afbeeldingsformaten - Hootsuite

Afmetingen afbeeldingen op Instagram

Afmetingen afbeeldingen op Instagram - Hootsuite

Afmetingen afbeeldingen op Facebook

Afmetingen afbeeldingen op Facebook - Hootsuite

Afmetingen voor afbeeldingen op Twitter

Afmetingen voor afbeeldingen op Twitter - Hootsuite

Afmetingen voor video’s op YouTube

Youtube afbeeldingsafmetingen - Hootsuite

Afmetingen voor afbeeldingen op TikTok

TikTok afmetingen afbeeldingen - Hootsuite

Afmetingen voor afbeeldingen op Snapchat

Snapchat afbeeldingsafmetingen - Hootsuite

Afmetingen voor afbeeldingen op PinterestPinterest afbeeldingsafmetingen - Hootsuite

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day.