Content

10x populair: videobellen via Zoom, purpose tijdens pandemie & SEO-teksten

0

Welke whiteboard-tools kun je online gebruiken, hoe kun je veilig videobellen via Zoom, en wat is de beste bedrijfsstrategie tijdens de coronacrisis? Dit – en meer – zijn de best gelezen artikelen op Frankwatching in de maand april.

1. Zoom & privacy: zo kun je veilig videobellen [how to]

Zoom stond de afgelopen weken vol in de belangstelling. Is de populaire videobeltool nou wel of niet veilig om te gebruiken? Naomi van der Louw ging op onderzoek uit en gaat in haar artikel dieper in op twee aspecten: hoe gaat Zoom om met privacy en security? En wat kun je zelf doen?

Zoom

2. Purpose tijdens een pandemie: 5 veranderingen door het coronavirus

De basisvraag bij purpose is: waarom doen we wat we doen? Dit artikel beschrijft waar we in en na de coronacrisis veranderingen (gaan) zien.

Een reactie van Noor op het artikel: “(…) Met de nodige afschuw zie ik de verkwisting, de oppervlakkigheid en de jacht naar plezier zonder rekening te houden met natuur en dier. Nu zie je overal meer initiatieven die voor deze pandemie ondenkbaar waren. Goede ideeën waar kwetsbaren centraal staan. (…) Ondanks deze vreselijke pandemie is het voor mij bijna een verademing. Rust en bezinning.”

Purpose tijdens een pandemie: 5 veranderingen door het coronavirus

3. SEO: keyword stuffing, doorway pages & linkbuilding onder de loep

Werken de ‘oude’ SEO-technieken nog? Frank Krepel nam de proef op de som en onderzocht meerdere top 10-resultaten in Google op links, woorddichtheid en SEO-tags.

Een reactie van Michiel Brand op het artikel: “Leuk artikel en onderzoek! Ik kom zelf ook regelmatig sites tegen die heel goed ranken in Google met praktijken die de zoekmachine afkeurt. Met algoritme-veranderingen van de afgelopen jaren is dit wel teruggedrongen, maar je kunt nog prima scoren met tactieken die eigenlijk niet meer mogen.”

Google op een tablet.

4. 11 tips & hacks om méér uit LinkedIn te halen

Grote kans dat je nog niet bekend bent met álle LinkedIn-functionaliteiten. Met deze 11 tips en hacks haal je nog meer uit je LinkedIn-(bedrijfs)profiel. Waaronder: slim gebruik maken van filters en de vraag of zzp’ers nu wel of niet een bedrijfspagina moeten aanmaken.

LinkedIn hacks.

5. Gratis whiteboard-tools voor online vergaderen & brainstormen

Niet alleen vergaderingen, maar ook brainstormsessies en andere creatieve meetings verplaatsen we van fysiek naar online. Ben je op zoek naar een handige whiteboard-tool voor je online meeting? Mijn collega Sanne Bekkema dook erin, met in het achterhoofd 3 belangrijke criteria: makkelijk, gratis en web-based.

Laptop op bureau.

6. Online events zijn nu relevant én toekomstbestendig: zo organiseer je ze

Events en congressen zijn momenteel verboden. Daardoor hebben veel organisatoren ze afgezegd of verplaatst. Maar je ziet ook de opkomst van een nieuwe vorm: het online event. Hoe ziet zo’n event eruit? Wat zijn de voor- en nadelen en hoe kun je er zelf een opzetten?

Online events zijn nu relevant én toekomstbestendig: zo organiseer je ze

7. Digitaal (samen)werken is meer dan alleen videobellen aan de eettafel

Sommige thuiswerkers zijn in een eindeloze stroom van online vergaderingen beland. Maar vóór corona was de werkdag toch ook niet een grote vergadering? Dit artikel gaat in op hoe je manieren van (samen)werken in een fysieke kantooromgeving ook naar digitale vormen kunt vertalen.

Digitaal (samen)werken is meer dan alleen videobellen aan de eettafel.

8. Dé valkuil bij het schrijven van Engelse teksten

Er is één valkuil waar Nederlanders het meest intrappen bij het schrijven van Engelse teksten. Het gaat om werkwoorden die geen werkwoord meer zijn. Een voorbeeld: is het ‘I look forward to see you‘ of ‘I look forward to seeing you‘? Elyzabeth Gorman legt uit hoe het zit.

Vrouw knipoogt, met pen in hand.

9. SEO & samengestelde woorden: schrijf je ze beter los of aan elkaar?

Wat is beter voor een SEO-tekst: het correct geschreven ‘balletles’ of toch ‘ballet les’? Het is een kwestie die veel copywriters bezighoudt. Renate Knoester-Bruinenberg besloot zich te verdiepen in de voors en tegens. Wat is nou belangrijker: leesbaarheid of SEO?

Het artikel heeft al veel reacties gekregen, waarvan ik deze van Rolf Diepeveen graag alvast met je deel: “(…) het is wel zaak om alert te blijven, want taal heeft allerlei nuances en er zijn situaties waarbij de betekenis toch net iets anders is. Je voorbeeld van de schildercursus is een goede. Hier is er nog één: ‘rembrandt schilder werk’ en ‘rembrandt schilderwerk’. Dat zijn zoekopdrachten met een verschillende betekenis en daarom ook verschillende zoekresultaten.”

SEO Samengestelde woorden keyboard spatiebalk.

10. De beste bedrijfsstrategie tijdens de coronacrisis

“Eén ding is duidelijk,” schrijft Sjors van Leeuwen. “Door de coronacrisis kunnen alle strategieplannen de prullenbak in.” Wat moet je doen om in deze tijd overeind te blijven? Welke strategie kies je als multinational, mkb-bedrijf of zzp’er? Het antwoord ligt in een slimme combinatie van een defensieve en offensieve aanpak. Leer van overlevers uit het verleden en kies een strategie die bij je past.

Coronacrisis & bedrijven: kies de juiste strategie en ga niet failliet

Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Hier vind je alle Top 10-artikelen.