Social media

Waarom TikTok interessant is voor jouw bedrijf [infographic]

0

Korte creatieve video’s maken en die vervolgens bewerken met grappige extra’s. Het is voor de app TikTok een succesformule voor kinderen en jongeren. Vervolgens kun je deze video’s met een veel groter publiek dan alleen je vrienden of connecties delen. Als je op de For You-page verschijnt, kun je namelijk maar zo viral gaan. Ook voor bedrijven is dit interessant.

Er zijn nog maar weinig bedrijven die actief zijn en de mogelijkheden van de app zien voor hun communicatie en marketing. Dat wil niet zeggen dat TikTok niet geschikt is voor bedrijven. Het groeiende platform biedt juist mogelijkheden om creatieve content te ontwikkelen, zeker wanneer jouw bedrijf zich focust op een jonge doelgroep. Maar ook steeds meer young professionals en ouderen betreden het platform. De basis om hiermee aan de slag te gaan? Een duidelijke strategie.

TikTok-gebruikers zijn zeer actief

TikTok is zeker geen eendagsvlieg. Twijfel je over het succes van het platform? Dan haalt de onderstaande infographic van SocialPilot je vast over de streep.

De visual bevat interessante cijfers over het gebruik van TikTok.

  • Wereldwijd zijn er meer dan 500 miljoen actieve gebruikers.
  • Hiervan is 41 procent tussen 16 en 24 jaar.
  • Gebruikers zijn dagelijks gemiddeld ruim een uur actief op de app.
  • In totaal worden er maandelijks meer dan 100 miljard video’s bekeken.
  • Bijna 70 procent van de gebruikers is zijn of haar tijd kwijt aan het bekijken van filmpjes van andere gebruikers.
  • Meer dan 34 procent van de gebruikers plaatst dagelijks content op het platform.

Mogelijkheden voor bedrijven

Terwijl Nederlandse bedrijven nog wat terughoudend zijn met het gebruik van TikTok, zijn in de Verenigde Staten al veel bedrijven actief op het platform. Adverteren, samenwerkingen met influencers en het opzetten van challenges. Het is goed voor het vergroten van je merkbekendheid en je bereik. In Amerika is er door consumenten al meer dan 23 miljoen dollar uitgegeven.

Benieuwd naar de andere cijfers over het gebruik van TikTok? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Infographic met interessante cijfers over TikTok.

Benieuwd naar meer infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.