Social media

Blaas je LinkedIn-groep nieuw leven in [infographic]

0

LinkedIn Groups (groepen) is niet de bekendste functionaliteit van het platform. Het was een beetje een ondergeschoven kindje de afgelopen jaren. Maar daar bracht LinkedIn verandering in, door een aantal jaar geleden een nieuwe versie te lanceren om groepsberichten meer bereik te geven. Hoe kun je het bereik van deze LinkedIn-groepen goed benutten?

Wellicht heb je zelf ook gemerkt dat berichten die in groepen worden geplaatst steeds vaker voorbij komen op je tijdlijn. Toch maken niet veel LinkedIn-gebruikers (optimaal) gebruik van de mogelijkheden van LinkedIn-groepen. Interactie ontbreekt, er komen te veel spamberichten langs en de groepen leveren nauwelijks toegevoegde waarde.

Checklist om je LinkedIn-groep te verbeteren

Wellicht ben jij beheerder van een LinkedIn-groep, bijvoorbeeld van je eigen organisatie of van een alumni-groep, en ben je aan het worstelen om meer uit de groep te halen. Om je te helpen heeft Social Media Today een handige checklist gemaakt naar aanleiding van deze gids van LinkedIn.

Met 10 tips helpt het platform je op weg om meer te bereiken met je LinkedIn-groep. Denk aan het opzetten van een beheerdersteam, het vragen van feedback van leden om te weten waar interesses liggen en het opstellen van richtlijnen of regels, zodat voor leden duidelijk is wat wel en niet mag in de groep.

Maar ook tips om de interactiviteit te vergroten. Denk aan het voorstellen van nieuwe leden. Of tag interessante LinkedIn-gebruikers om ze te stimuleren om te reageren op voor hen relevante berichten. Spreek ook je waardering als beheerder uit voor actieve leden die hun waardevolle bijdrage leveren aan de groep.

Wil je alle tips lezen en daarmee nieuw leven in je LinkedIn-groep blazen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Infographic met tips voor je LinkedIn-groep.

Benieuwd naar meer infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.