Social media

Zo maak je stap voor stap een Instagram Reel [videotutorial]

0

TikTok op Instagram? Leuk hoor, maar is het niet ingewikkeld? Hoe werkt het precies? In deze praktische video leg ik je stap voor stap uit hoe je zelf een video maakt met Instagram Reels.

Instagram Reels

Instagram Reels is een nieuwe feature op Instagram waarmee je korte, catchy video’s kunt maken met muziek en effecten. Het lijkt erg op TikTok. In dit artikel lees je alles over wat Instagram Reels precies is en hoe je het kunt inzetten. Bekijk vooral ook de videotutorial.

Hoe werkt Instagram Reels: stap voor stap uitleg

In onderstaande video leg ik je stap voor stap uit hoe Instagram Reels werkt. Dat doe ik door zelf twee video’s met Reels te maken. Ik laat je elke functie en stap zien, zodat je na het kijken van deze video zelf aan de slag kunt. Dus, pak je telefoon erbij, en doe mee:

Accepteer cookies

De belangrijkste praktische tips

Ik geef je enorm veel praktische tips in bovenstaande video, maar bij deze een aantal tips even op een rijtje:

  • Vanuit Reels kun je zelf een nummer kiezen. Je mag een selectie maken van maximaal 15 seconden. Je kiest zelf het begin en eindpunt.
  • Het is handig om je clip op te delen in kleinere stukken. Deze stukken neem je apart op. Dat doe je met de timer-functie.
  • Je kunt je opgenomen stuk terugkijken door op het pijltje naar links te drukken. Als je het wil overdoen, druk je weer op de opname-knop. Zo kun je dus net zo lang opnemen tot je tevreden bent.
  • Extra handige functie: de ‘align’-knop. Met deze knop zie je visueel de laatste frame van je vorige opname in beeld. Zo kun je ervoor zorgen dat je in de volgende opname op precies dezelfde plek staat als waar je in de vorige opname bent geëindigd.
  • Je kunt per opname een filter/effect gebruiken. Er zijn allerlei leuke, handige en grappige effecten.
  • Ook kun je per opname een snelheid kiezen, van slomo tot versneld. Als je deze functie kiest, wordt de muziek tijdens de opname ook versneld/vertraagd.
  • De Reels publiceer je net als een reguliere post. Zodra je Reels hebt gepubliceerd, krijg je een extra ‘tab’ op je Instagram-profiel. De Reels blijven dus ook zichtbaar en zijn vindbaar in ‘explore’.

Ik ben enorm benieuwd naar jouw ervaring en/of praktische Instagram Reels-tips. Laat je een reactie achter?

Succes, en veel plezier met het maken van jouw Reels!