Social media

Het socialmedia-landschap 2020 in beeld [infographic]

0

Wereldwijd zijn er 3,8 miljard gebruikers op social media, dat is bijna de helft van de wereldbevolking. En dit aantal groeit alleen maar. Dagelijks stijgt het aantal gebruikers, berichten die geplaatst worden en de gebruiksduur. Maar welke platformen zijn favoriet? En welke zijn de kleine spelers?

Het socialmedia-universum in beeld gebracht

Visual Capitalist wilde op deze vragen duidelijk antwoord geven. Daarvoor hebben ze geen standaard lijstjes gemaakt, maar op originele wijze de stand van zaken in beeld gebracht in de onderstaande infographic. Ze hebben namelijk verschillende socialmedia-platformen in beeld gebracht als het universum. Socialmedia-sites als Facebook, WhatsApp, Instagram, TikTok, SnapChat en LinkedIn zijn weergegeven als planeten, waarbij op schaal duidelijk wordt welke platformen momenteel het populairst zijn.

In een oogopslag is duidelijk dat social media het mediagebruik hebben veranderd en een belangrijke rol zijn gaan spelen in de communicatie met elkaar.

Grote en kleine spelers

Naast de weergave van grote en kleine platformen, is de infographic voorzien van informatie over het aantal actieve gebruikers per maand. De koploper van alle platformen is Facebook, gevolgd door WhatsApp en YouTube. Berichtendiensten Messenger en het Chinese WeChat sluiten de top 5. Verder zien we in de top 10 bekende platformen als Instagram, TikTok en Reddit, naast de Chinese platformen QQ, Weibo en Qzone. De platformen Snapchat, Pinterest, Twitter en LinkedIn houden de posities 13 tot en met 16 bezet.

Benieuwd naar het socialmedia-landschap in 2020 en de specificaties over de populariteit van ieder platform? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics en visuals over online en social media.