Content

8 soorten online video’s die werken voor ondernemers [infographic]

0

Contentmarketing bestaat niet alleen uit tekst en foto’s. Steeds meer vormen passeren op je tijdlijn op Facebook, in je mailbox of op websites. Online video is de afgelopen jaren gegroeid is in populariteit en gebruik. En niet alleen voor grote bedrijven en merken. Ook kleine ondernemers op de hoek van de straat zetten video succesvol in als marketingmiddel.

Krachtig middel

Online video is een krachtig middel dat je voor verschillende uitingen en doelen kunt gebruiken. Denk aan je website, (e-mail)campagnes, advertenties en social media. En je hebt er tegenwoordig niet veel voor nodig. De drempel om een video te ontwikkelen is laag. Met je eigen smartphone kun je al een korte en krachtige video opnemen en binnen enkele minuten delen met je volgers. Met deze persoonlijke boodschap val je op, blijf je als organisatie langer hangen bij je doelgroep en raken ze betrokken bij jouw bedrijf of merk.

Verschillende vormen

Video’s kun je voor verschillende doeleinden inzetten. Maar je hebt ze in verschillende soorten en maten. Welke video past het beste bij jouw doel als ondernemer? Breadnbeyond zette 8 verschillende vormen van video voor je op een rij in de onderstaande infographic. Denk aan een demo van een nieuw product of dienst, een testimonial van een tevreden klant, een video waarin je een kijkje achter de schermen geeft bij jouw onderneming of een explainervideo om uitleg te geven wat jouw organisatie doet. Per vorm geven ze aan voor welk doel en uiting je het beste kunt gebruiken. Ook delen ze per variant interessante cijfers over het effect en handige tips en tricks.

Benieuwd naar de 8 vormen van online video die jij als ondernemer of marketeer kunt inzetten als marketingmiddel? Scrol naar beneden om de infographic te bekijken.

Infographic: 8 soorten video's die ondernemers goed kunnen inzetten voor hun bedrijf.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics en visuals over online en social media.