Social media

TikTok vs. Instagram Reels: 60 accounts vergeleken [infographic]

0

TikTok timmert al enige tijd hard aan de weg. Een groei in het aantal gebruikers en geplaatste content zorgt ervoor dat andere socialmediaplatformen kijken naar soortgelijke mogelijkheden. Zo heeft Instagram de functie Reels geïntroduceerd. We maken vandaag de balans op om te kijken naar de populariteit van TikTok en Instagram Reels.

Eerst in het kort een uitleg over beide functies. TikTok is een platform waarop je korte grappige filmpjes kunt plaatsen en delen met je online vrienden. Met name muziekvideo’s en challenges zijn populair. Instagram Reels is geen platform, maar een functie binnen Instagram. Net als bij TikTok kun je met Instagram Reels korte video’s maken en delen met je volgers. In dit artikel lees je meer over de verschillen en overeenkomsten tussen TikTok en Instagram Reels.

Analyse op prestaties

Zo in een notendop hebben TikTok en Instagram Reels veel van elkaar weg. Interessanter is om te kijken naar het aantal views en volgers. Om daar antwoord op te krijgen heeft The Influencer Marketing Factory een analyse uitgevoerd op 60 profielen van gebruikers die zowel op TikTok als Instagram Reels actief zijn. En ze hebben gekeken naar de prestaties.

Uit de resultaten blijkt dat gebruikers enthousiast zijn over Instagram Reels vanwege het grote publieksbereik. Het totaal aantal gemiddelde weergaven kwam bij TikTok uit op meer dan 1,19 miljoen en bij Instagram Reels op 1,20 miljoen. Bij het aantal views per volgers zijn er grote verschillen op te merken. Zo ligt bij Instagram Reels de zogenaamde view rate op 144% tegenover 24% voor het platform TikTok. Maar als je kijkt naar het aantal likes dan scoort TikTok beter dan de functie van Instagram (ruim 231.000 likes tegenover 110.000 likes).

Wil je meer weten over het onderzoek naar de populariteit van TikTok en Instagram Reels? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Infographic TikTok vs. Instagram Reels.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.