Online marketing

Marketing zonder agencies? Leer van de in-house agency van Albert Heijn

0

Bijna twee jaar geleden begon Vanessa Hofland-Noordervliet met de AH Studio. Dé in-house studio van Ahold Delhaize. Een contentmachine die non-stop draait. In deze HelloMasters Podcast praten we met Vanessa over in-housing en de contentmachine van Albert Heijn.

In-housing is een opwaartse trend. Maar een hele creative agency in-house bouwen, zien we niet vaak. Vanessa Hofland-Noordervliet zag nadelen aan het werken met veel verschillende agencies: weinig brand consistency, kost veel tijd en onnodige kosten. En wat doe je dan? “Zoveel mogelijk creatief werk naar binnen halen,” zegt de AH Studio Director.

Ze bouwde in 2 jaar een volledige in-house agency-studio, hier geeft ze leiding aan 75 creatives. Deze bestaat uit drie divisies:

  • de creatieve studio
  • het business-gedeelte
  • een foto- en videoproductie-studio

Ze maken er van alles. Van de content die je ziet op de digitale schermen tot de Bonusfolder.

Wie is de director van de AH Studio?

Na haar studie Film- en televisiewetenschap werkte Vanessa aan prachtige documentaires bij het productiebedrijf van Ireen van Ditshuyzen, TV Dits. “Ik dacht dat ik in New York hetzelfde zou gaan doen,” zegt Vanessa. Na haar docu-tijd volgde een overstap naar de bureaukant bij IJsfontein.

Alweer 13 jaar geleden startte Vanessa bij Ahold Delhaize. Hier werkte ze in verschillende marketingfuncties. In 2019 begon ze met AH Studio. Nu leidt ze de hele in-house creative studio. Haar motto?

There are those who look at things the way they are, and ask why… I dream of things that never were, and ask why not?

In deze HelloMasters Podcast

Vanessa vertelt je over:

  • innovatie en experimenteren in de AH Studio
  • hoe marketing gelokaliseerd is bij Albert Heijn
  • hoe zij haar creatieven creatief houdt, ook deelt ze 3 inspiratietips!
  • de voor- en nadelen van een in-house studio bouwen. No rain, no flowers.
Accepteer cookies

HelloMasters is de podcast over marketing, strategie en teams. We praten met CMO’s en marketingleiders over het snel veranderende landschap. Luister deze podcast via Apple Podcasts en Spotify. Powered by HelloMaaS en Frankwatching.