Nieuws

10x populair: de nieuwe Telecommunicatiewet, trucs van HelloFresh & crypto-trends

0

De zomervakantie staat voor de deur. Maar voordat je je laptop dichtklapt, praten we je bij met de top 10 best gelezen artikelen op Frankwatching in de maand juni. Over de nieuwe Telecommunicatiewet, de trucs waarmee HelloFresh je tot een maaltijdbox-abonnement verleidt, de onthullingen over het algoritme van Instagram en meer.

1. De Telecommunicatiewet wijzigt: hier moet je per 1 juli 2021 aan voldoen

Op 1 juli 2021 zijn veel nieuwe regels ingegaan, waaronder de wijzigingen in de Telecommunicatiewet. Een van de grootste wijzigingen is het verdwijnen van het Bel-me-niet Register. Daar komt een opt-in-systeem voor in de plaats. Al met al heeft de nieuwe wet impact op hoe je als bedrijf potentiële klanten werft of benadert. Zorg dus dat je de nieuwe regels kent en toepast.

Wijzigingen Telecommunicatiewet

2. Zo verleidt HelloFresh je onbewust tot een abonnement

Heb jij al eens een HelloFresh-maaltijdbox besteld? Wie de psychologische bril opzet in de customer journey van de grote maaltijdbox-bezorger, ziet hoe goed er over elke stap is nagedacht. En welke neuromarketingtrucs er worden toegepast om jou te verleiden. Interessant en leerzaam!

HelloFresh-header

3. What’s next for cryptovaluta? 6 belangrijke trends

De hype rondom cryptovaluta wordt met de dag groter en gekker. Er zijn inmiddels meer dan 9600 verschillende cryptovaluta op de markt en Bitcoin is al 411 keer ‘dood’ verklaard. Maar hoe staat het ervoor en welke ontwikkelingen kunnen we de komende maanden verwachten?

Vrouw met Bitcoins voor haar ogen

4. Zo vind je software die aan de privacy-eisen voldoet

De bittere conclusie dat MailChimp het raam uit kan, maakte op alle fronten veel reacties los. De Amerikaanse software voldoet namelijk niet aan de AVG. Wat nu?! Charlotte Meindersma legt in haar artikel uit waar je op moet letten in de zoektocht naar veilige software. Want of je nu MailChimp gebruikt of niet: álle software waarmee je persoonsgegevens verwerkt, moet privacy-proof zijn.

Zakenvrouw zoekt met verrekijker

5. Zo werkt het algoritme van Instagram

Algoritmes zijn mysterieuze mechanismes. En hoe ze precies werken blijft vaak gissen. Instagram besloot haar gebruikers meer inzicht te geven in hoe hun algoritme bepaalt welke posts, stories en Reels een gebruiker te zien krijgt. En daar kan je veel van leren.

Vraagtekens bij het algoritme van Instagram.

6. Oranjekoorts? De beste (en slechtste) EK-inhakers op een rij

Het EK voetbal 2021 is nog in volle gang, maar voor Nederland was dat feest helaas van korte duur. En daarmee verdween de Oranjekoorts als sneeuw voor de zon en alle EK-inhakers van de buis. Maar ook dáár waren winnaars en verliezers. Maarten van Seggelen zette een legioen aan Oranje-inhakers op een rij.

Oranjekoorts EK 2021 inhakers

7. Hoeveel energie verslindt cryptocurrency nou echt? Bitcoin vs. het milieu

Nog even terug naar de crypto-gekte en Bitcoin. Want met de groeiende populariteit van het nieuwe internetgoud, nemen ook de discussies over de keerzijde van mining toe. Hoeveel energie verbruikt het Bitcoin-netwerk eigenlijk? En moeten we ons daar zorgen over maken?

Hamster eet pinda

8. De 20 handigste & leukste apps voor deze zomer

De zomer is begonnen en voor veel mensen is de vakantie in zicht. Of je nu in Nederland blijft of toch de auto of het vliegtuig pakt naar een ander oord, met deze apps trek je er lekker op uit, vermaak je je onderweg en bereid je je goed voor.

2 mensen die lachen bij artikel over de leukste apps.

9. Bedrijven op social media: 5 trends & inspirerende voorbeelden

Welke bedrijven vielen het afgelopen jaar op met hun content op social media? En welke socialmedia-trends zijn er te zien onder bedrijfsaccounts? In dit artikel vind je 5 trends en een dosis inspiratie voor jouw uitingen op de socials.

Afbeelding bij artikel over socialmedia-trends.

10. Kick-ass visuals voor social media: 11 handige app-tips

Een ijzersterke visual is het halve werk op social media. Eric van den Berg verzamelde 11 handige apps uit het boek Kick ass content voor social media, waarmee je je foto’s en video’s naar een hoger niveau tilt. Tover ongewenste objecten van je foto, ga aan de slag met een eigen filter of voeg toffe effecten toe aan je video’s.

jongetje maakt visuals.

Dit was de top 10 van juni! Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Die vind je hier.