Social media

LinkedIn-baas Marcel Molenaar over de geheimen van het platform

0

Ik ben benieuwd: hoe gebruik jij LinkedIn? Voor marktinzichten? Om er advertenties op te draaien? Voor recruiting? Als salestijger? Uit onderzoek van LinkedIn onder leden, blijken er 300+ waardeproposities te zijn. Drie hiervan blijken het belangrijkst. Marcel Molenaar, Country Manager & Director Marketing Solutions Benelux, vertelt alle geheimen van het platform in deze HelloMasters Podcast.

Een paar leuke LinkedIn-feiten: 90% van de Nederlandse beroepsbevolking heeft een profiel op het platform. En uit het onderzoek bleek dat mensen het platform zien als één van de meest betrouwbare social media.

Zeker in het laatste jaar kreeg het een boost. Zo zag LinkedIn een megastijging in het aantal actieve leden op het platform. Het delen van content steeg met 39% ten opzichte van het jaar 2020. Ook gingen mensen meer connecten, het aantal conversaties op LinkedIn steeg met 43%.

Maar LinkedIn is meer dan door je feed scrollen of prospects zoeken. Want zoveel leden, zoveel manieren van gebruik. Toch blijken de 756 miljoen leden in meer dan 200 landen, verenigd te zijn in de volgende 3 redenen om LinkedIn te gebruiken:

  • Vinden van de (juiste) baan
  • Bouwen aan waardevolle relaties
  • Goed op de hoogte blijven van wat er speelt

Wie is de Country Manager & Director Marketing Solutions LinkedIn Benelux?

Marcel Molenaar is de LinkedIn-baas van Nederland sinds 2013. Met twee petten op: de eerste als Country Manager en de tweede als Director Marketing Solutions. Voor LinkedIn werkte Marcel in verschillende sales -en managementrollen, vaak op het snijvlak van datagedreven marketing en media.

Met al 20 jaar ervaring blijft Marcel “eager to lifelong learning”. Nieuwsgierigheid is een van zijn drijfveren. Het resultaat? Dat hoor je natuurlijk allemaal in deze podcast.

Accepteer cookies

Marcel vertelt over:

  • zijn rol bij LinkedIn
  • waarom hij LinkedIn-connecties accepteert van onbekenden
  • de geheimen van het social medium

HelloMasters is de podcast over marketing, strategie en teams. We praten met CMO’s en marketingleiders over het snel veranderende landschap. Luister deze podcast via Apple Podcasts en Spotify. Powered by HelloMaaS en Frankwatching.