Social media

Ideale formaat, lengte & meer voor video’s op social media [infographic]

0

Een sneak preview van een nieuw product, een bedrijfsfilm, een kijkje achter de schermen of een vraag-en-antwoord-sessie. Video op social media kom je tegen in verschillende vormen. Het is een krachtige contentvorm die van waarde kan zijn voor jouw organisatie of merk. Mits je het goed inzet en kijkt welk platform het beste aansluit als kanaal.

Net als bij afbeeldingen, kent ieder socialmedia-platform haar eigen specificaties en voorwaarden voor het plaatsen van video. Naast deze technische vereisten, is het ook belangrijk om te kijken welk platform voor jou hét juiste middel is. Zo is YouTube een handig kanaal om te gebruiken voor meer verkeer naar je website of om je positie in zoekmachineresultaten te verbeteren. Wil je gericht mensen bereiken, dan is Facebook een goede optie waar je veel targeting-opties hebt. En heb je een webshop en wil je meer verkopen genereren? Overweeg dan om video’s te ontwikkelen voor Instagram.

Voordat je aan de slag gaat met het ontwikkelen van videocontent, is het belangrijk om te kijken welk doel je hebt, wie je doelgroep is en welk kanaal daarbij het beste aansluit. Door alle ontwikkelingen op de verschillende socialmedia-platformen, kunnen de mogelijkheden voor jou overweldigend zijn. Hoe maak je een juiste keuze? De onderstaande infographic van BreadnBeyond helpt je op weg. Zij hebben een uitgebreid handig overzicht gevisualiseerd met specificaties voor videocontent op YouTube, Facebook, Instagram, TikTok, Twitter en LinkedIn. Je vindt specificaties over formaten en vereisten, maar ook voor welke sectoren en welk soort video ieder platform het meest geschikt is. En ze geven per kanaal een aantal tips die je op weg helpen met het ontwikkelen van de video.

Benieuwd welk platform jij het beste kunt inzetten voor je volgende video? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

infographic over video op social media

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.