Content

10x populair: onderwerpregels, frustraties van marketeers & instinkers

0

Als iemand zich heeft ingeschreven voor je maillijst, is de volgende stap dat ze je mails daadwerkelijk openen. Daar heb je veel invloed op met de onderwerpregel. Tegelijkertijd wordt het in september waarschijnlijk lastiger om je opens goed te meten. Dat en meer vind je in de populairste Frankwatching-artikelen van juli.

1. Waarom kom je dom over als je moeilijke woorden gebruikt?

Een moeilijk woord in een tekst of presentatie stoppen, met als doel slimmer over te komen. 86% van de mensen doet dat weleens. Maar eigenlijk is dat niet zo slim…
Een ezel die kijk naar moeilijke woorden.

2. 7 dingen die marketeers nóóit meer willen horen

‘Maak je anders even een viral filmpje? Lukt vandaag wel, toch?’ Marketeers krijgen nogal eens verzoeken die nèt niet helemaal aansluiten bij wat hun werk inhoudt. Deze 7 opmerkingen zijn vast herkenbaar voor je.

frustraties marketing

3. Slimmer werken: tips & tricks voor een goede start na je vakantie

Door slimmer om te gaan met e-mails, prioriteiten en je plannen voor de komende tijd, werk je efficiënter en productiever. Daar haal je vervolgens meer voldoening uit: win-win. Het moment na je vakantie is hét moment om hiermee aan de slag te gaan.

ijsjes zomer

4. E-mailmarketing: 12 krachtige tips om je onderwerpregel te optimaliseren

Waarom openen ontvangers je e-mail? De onderwerpregel speelt hier een grote rol in. Bij Frankwatching analyseerden we lange tijd nauwgezet onze onderwerpregels. In dit artikel vind je een deel van onze inzichten.

onderwerpregel geopende envelopen

5. Stevig of deftig eten? Kijk uit met instinkers in het Duits

Als we met Duitsers communiceren, zijn we geneigd om ons Nederlands gewoon te verduitsen. Daarbij lopen we tegen taalkundige valkuilen aan. Marian woont en werkt al 10 jaar in Duitsland, en komt heel wat grappige fouten tegen. Ook de reacties zijn leuk om door te nemen.

Duits vs Nederlands6. Waarom elke organisatie een corporate story moet hebben

In een corporate story verhaal je over je organisatiewaarden en overtuigingen. Het geeft ook duiding aan je identiteit, missie, visie, ambitie en strategie. Wat je met zo’n verhaal wil bereiken, is dat je mensen een inkijkje wil geven in wat je doet, hoe je dat doet en vooral, waarom je dat doet.

7. Effectiever intern communiceren? Zet medewerkermarketing in

Medewerkermarketing helpt organisaties effectiever intern te communiceren. Hoe ga je hiermee aan de slag?

medewerkermarketing blije collega

8. Waarom elke ondernemer een Bertha nodig heeft

Een klant die continu om maatwerk vraagt, terwijl je een standaardpakket hebt afgesproken. Of een klant die verwacht dat je dag en nacht beschikbaar bent. Als je je ideale klant wil kennen, is het ook goed om te weten wie je zeker níet als klant wil hebben. Dat is ook wel een negatief persona. De naam van de negatief persona van auteur Benthe? Bertha dus.

negatief persona9. Apple Mail Privacy Protection: consequenties voor e-mailmarketing

Dankzij de open-pixel in een e-mail hebben marketeers een duidelijk inzicht in de open rate. De komst van Apple Mail Privacy Protection in september 2021 zal de betrouwbaarheid van de open rate beïnvloeden. In dit artikel vind je concrete tips om je voor te bereiden.

Afbeelding bij artikel over Apple Mail Privacy Protection.

10. DPG gooit met Viva Forum digitaal erfgoed in de prullenbak

DPG was van plan de stekker uit het Viva Forum te trekken, na de verdwijning van het gelijknamige tijdschrift. Inmiddels is daar een stokje voor gestoken. In dit artikel vertellen communityspecialisten Kirsten en Peter wat het belang is van het forum.

forumDit was de top 10 van juli! Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Die vind je hier.