Social media

Design voor social media? Voorkom deze 7 pijnlijke fouten [infographic]

0

Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt ook voor social media. Heb je een strategie geformuleerd, je doelen helder voor ogen en een contentkalender gevuld met originele en creatieve berichten? Dan ben je er nog niet. Er kan namelijk nog van alles misgaan bij de uitvoering en plaatsing van je berichten. 7 aandachtspunten op een rij.

Bij social media is het belangrijk dat je bedachtzaam aan de slag gaat en het niet zomaar als een klein klusje tussendoor doet. Want ook al heb je het van tevoren allemaal goed en duidelijk vastgelegd, zelfs in kleine (misschien voor jou niet hele belangrijke) designzaken kan het misgaan of kan je boodschap een verkeerde uitstraling geven. En dat is zonde van je tijd en investering.

Deze fouten wil je niet maken

Om te voorkomen dat je de fout ingaat, heeft Red Website Design de onderstaande infographic gemaakt. Daarin delen ze 7 socialmedia-designfouten die regelmatig worden gemaakt. Fouten die jij als ondernemer, marketeer of social media-beheerder wil voorkomen. Denk aan afbeeldingen die niet van goede kwaliteit of te klein zijn. Of alleen maar stockfoto’s gebruiken, waardoor je je organisatie of merk niet onderscheidend is met anderen of net niet goed passen bij je boodschap. Of kleuren gebruiken die niet passen bij de huisstijl van jouw organisatie, waardoor je niet goed herkenbaar bent voor je doelgroep. Waar je ook alert op moet zijn is niet alle tekst in een afbeelding te willen plaatsen, omdat je bang bent dat niet iedereen de tekst gaat lezen. Zorg voor rust en less is more.

Benieuwd naar alle 7 designfouten die worden gemaakt op social media en wil jij deze voorkomen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Infographic over 7 designfouten die je kunt maken op social media

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.