Social media

Van kijken naar kopen: effectieve Pinterest-tips voor je webshop [infographic]

0

Of je nu een webshop hebt met cadeauartikelen, kleding, boeken of speelgoed: er is een overeenkomst. In alle gevallen wil je je doelgroep bereiken om een verkoop te genereren. Logisch, maar hoe doe je dat? Er zijn verschillende marketingmiddelen die je kunt inzetten, waaronder social media. Een platform dat wellicht niet als eerste bij je opkomt, maar zeer interessant is voor webshop-eigenaren, is Pinterest. Maar hoe zorg je ervoor dat Pinterest-gebruikers jouw product ontdekken en overgaan tot aankoop?

Enkele maanden geleden deelden we deze handige gids om aan de slag te gaan met Pinterest. Het platform is zeer interessant om in te zetten als marketingmiddel voor je webshop. Sterker nog:

Pinterest was made for shopping.

Pinterest trekt maandelijks meer dan 300 miljoen gebruikers. De helft (55%) verricht aankopen via het social media-platform en 84% leert zelfs nieuwe producten of diensten kennen via de site. Met deze cijfers in je achterhoofd is het zeker de moeite waard om Pinterest een kans te geven.

In 3 stappen naar succes

Wanneer je Pinterest gaat inzetten, gaat het om meer dan alleen de foto’s van je producten publiceren. Dat laat de onderstaande infographic van MDG Advertising zien. In de visual delen ze tips en tricks om Pinterest effectief in te zetten voor je webshop. De tips zijn verdeeld in 3 stappen:

  1. Bewustzijn
  2. Aandacht
  3. Actie

In de eerste stap draait het om het triggeren van je doelgroep met jouw product of dienst. Ruim driekwart van de Pinterest-gebruikers heeft via het platform nieuwe merken of producten ontdekt. Bij stap twee staat het leren ontdekken centraal, waardoor interesse ontstaat. En dat is nodig om bij stap drie over te gaan tot aankoop. Maar liefst 98% van de gebruikers heeft weleens een product gekocht dat ze via het platform hebben ontdekt.

Benieuwd naar alle tips en tricks om Pinterest in te zetten voor jouw webshop? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.