Contentmarketing

Videomarketing in 2021: feiten & cijfers om je te overtuigen [infographic]

0

Het gebruik van video’s in communicatie en marketing is niet nieuw. Wel is het gebruik de afgelopen jaren toegenomen en zie je video steeds vaker tegenkomen op je tijdlijn op Facebook, Instagram of LinkedIn. Maar hoe populair is video en levert het iets op voor ondernemers?

Je ziet bedrijven en merken steeds meer budget voor video vastleggen. Tegenwoordig kun je met een klein budget, weinig middelen en in een klein tijdsbestek een video ontwikkelen. Met een smartphone op zak is de drempel om een video te maken en te publiceren klein. Een blog, kijkje achter de schermen, webinar, promotie-video of een vraag-en-antwoord-uurtje… Je kunt voor verschillende vormen video’s maken.

Wil jouw organisatie videomarketing inzetten? Of ben je aan het onderzoeken hoe je video op social media het beste kunt inzetten? Dan is de onderstaande infographic van Deposit Photos wellicht interessant voor jou. Zij hebben namelijk feiten en cijfers verzameld over het gebruik van videomarketing op social media.

De kracht van video’s op social media

Ze hebben daarbij specifiek gekeken naar de platformen YouTube, Facebook, TikTok en Instagram, die hierbij interessant zijn om te analyseren. Want wist je dat op YouTube dagelijks meer dan 1 miljard uur aan video’s wordt bekeken? Of dat stories op Facebook interesse losmaakt bij de gebruikers? Zo geeft 62% van de Facebookgebruikers in een onderzoek aan meer interesse voor een bepaald merk te hebben na het zien van hun stories op het platform. En wist je dat verticale full-screen video’s 25% vaker worden bekeken op TikTok? En wist je dat how-to-video’s populair zijn op Instagram? Zo geeft 80% van de gebruikers in een onderzoek aan dat ze graag naar how-to-video’s kijken.

De staat van videomarketing in 2021

Wil je meer statistieken over het gebruik van videomarketing in 2021 bekijken? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics en visuals over online en social media.