Social media

Het perfecte Facebookbericht: plaats je een link of wil je engagement? [infographic]

0

Bij het maken van social content wil je uiteraard dat je volgers het bericht liken en delen en er niet voorbij scrollen. Je wil dat ze getriggerd worden om je bericht te lezen en op de link te klikken die je hebt geplaatst. Welke factoren zijn hierbij belangrijk?

Een aantal maanden geleden deelde ik in deze serie een interessant onderzoek van Socialinsider naar welke content goed scoort op LinkedIn en welke factoren hierbij spelen. Zo bleek onder meer dat berichten die geen link bevatten het beste scoren op het platform. De onderzoekers waren benieuwd of dit ook bij andere socialmedia-platformen is. Met wat voor type content zorg je voor een hoge betrokkenheid van je volgers? Scoren berichten zonder links op andere platformen beter of is een link plaatsen juist beter voor een hoog bereik?

Link toevoegen of juist niet?

Om op deze vragen antwoord te krijgen, doken ze de afgelopen periode in data van het populaire platform Facebook. Voor het onderzoek zijn 51.054.216 Facebookberichten van 172.338 bedrijfspagina’s geanalyseerd. En wat blijkt? Een link toevoegen aan je Facebookbericht zorgt voor een halvering van de betrokkenheid.

Engagement van je Facebook-bericht als je een link toevoegt.

Welke type content scoort goed?

Verder blijkt dat van de typen content een albumbericht het beste scoort, ongeacht of deze een link bevat of niet. Zo’n albumpost is een bericht met meerdere foto’s.

De Facebook-post die het beste werkt: een albumpost.

Links plaatsen in reacties

Net als bij de analyse van LinkedIn, blijkt ook dat bij Facebook het overgrote merendeel van de bedrijven geen links plaatsen in reacties van een bericht. Mogelijke redenen die de onderzoekers aangeven is dat bedrijven terughoudend hierover zijn omdat het niet professioneel kan overkomen of dat de reacties over het hoofd worden gezien.

Taartdiagram: hoeveel bedrijven gebruiken een link in de eerste comment op Facebook? (99,76% doet dat niet)

Een samenvatting van de Facebook-analyse heeft Socialinsider visueel weergegeven in de onderstaande infographic. Klik op de afbeelding om een groter exemplaar te bekijken of ga naar de website van de makers voor meer details over de analyse.

Infographic over hoe bedrijven omgaan met het plaatsen van links in Facebook-posts.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.