Content

10x populair: opkomst BeReal, handige contenttools & copywriting-misverstanden

0

BeReal is een socialmedia-app die de laatste tijd veel aandacht trekt. Waarom is het zo populair en hoe werkt het? En welke software gebruik jij voor je werk? Er zijn genoeg tools te vinden, maar welke helpen je nou écht bij het maken van content, het plannen van je werk of het noteren van ideeën?  Je leest er meer over in de top 10 populairste Frankwatching-artikelen van april.

1. Contentmakers, opgelet: 10 nuttige tools voor in je gereedschapskist

Er is een wildgroei aan handige (en minder handige) tools. Welke helpen je écht bij het maken, publiceren en promoten van effectieve content? In dit artikel deelt Linda Krijns haar top 10 favoriete tools voor contentmakers.

Gereedschap op groene achtergrond bij artikel over contentcreatie-tools

2. Uniek webdesign met een klein budget: 6 inspirerende voorbeelden

Ook voor bedrijven die niet over enorme marketingbudgetten beschikken, is het mogelijk om een mooie en effectieve website neer te zetten. In dit artikel vind je 6 inspirerende voorbeelden van websites met uniek webdesign.

Persoon werkt aan webdesign voor website en app

3. Zo beïnvloed je eigenwijze mensen die niks willen

Wendy Oude Veldhuis ontving een brief waarin stond: “U moet zich beslist bij ons aansluiten.” Haar eerste reactie: “Ik moet helemaal niks”. Ze gooide de brief vervolgens weg. Weerstand bij je doelgroep wil je vaak voorkomen. Maar wat nou als je het ook kunt inzetten om je doelen te bereiken, met behulp van omgekeerde psychologie? Als je het artikel van Wendy hebt gelezen weet je meteen waarom de aardappel groot werd in Frankrijk.

Man met vingers in zijn oren

4. Copywriting is een eitje! 7 misverstanden over copywriters

Copywriting. Het is een vak. Een geweldig vak. Ook een vak waar best veel misverstanden over bestaan. 7 misverstanden doemen net iets te vaak op. Nicol Tadema somt ze in dit artikel op, waaronder: iedereen kan schrijven, maar niet iedereen kan woorden zo met elkaar verbinden dat de lezer in actie komt.

Een greep uit de reacties op dit artikel: “Bizar! Elk van deze 7 kom ik tegen. Ik kijk naar een spiegel. Als autodidact die via een PhD in de VS terug in Nederland copywriter werd en het redelijk goed doet, is dit niet alleen een feest van herkenning maar ook een enorme bemoediging.”

copywriters misverstanden.

5. Nieuwe social-app BeReal groeit explosief: zo werkt het

Het is weer zover: een nieuw socialmediaplatform trekt de aandacht van de media. En deze Snapchat-achtige app biedt weer even wat anders. BeReal vraagt je elke dag om een foto, die je binnen 2 minuten na het verzoek moet maken. Wordt het (weer) een hype, of is BeReal here to stay? Mijn collega Sanne Bekkema probeert de app uit en laat zien hoe het werkt.

Afbeelding van generatie z met BeReal.

6. 10 tips & 10 tools voor het organiseren van communicatiewerk

Hoe moet je communicatiewerk organiseren als je een creatief mens bent? Gerben van Dijk deelt gouden tips en tools voor plannen en organiseren.

Afbeelding bij artikel over communicatiewerk organiseren.

7. 6 gouden SEO-tips om te scoren in e-commerce

Wordt jouw webshop al goed gevonden via zoekmachines? E-commerce SEO (zoekmachineoptimalisatie) is de basis van je succes. Bas de Roy deelt 6 best practices die je webshop organisch laten groeien.

Afbeelding bij artikel met SEO-tips voor e-commerce.

8. De nieuwste LinkedIn-updates: nieuwsbrieven, podcasts & meer

LinkedIn werkt continu aan compleet nieuwe functies én verbeteringen van bestaande features. Wat is er nieuw op LinkedIn? In dit artikel word je bijgepraat over de interessantste updates van de laatste tijd, met onder andere nieuwsbrieven, het weergeven van carrière-onderbrekingen en het LinkedIn Podcast Network.

LinkedIn

9. Slimmer notities maken: je tweede brein online

“Gebruik je hoofd om over dingen te denken. Niet om aan dingen te denken.” Hoe kun je slimmer notities maken en bewaren? Het Zettelkasten-systeem helpt je slimmer te werken. In combinatie met de online tool Obsidian. Dan kun je de kracht van je primaire brein gebruiken om goed over dingen na te denken in plaats van te proberen om alles te onthouden.

Een reactie: “Goed artikel. Ik kom van Evernote en gebruik Obsidian nu een jaar (voor mijn Master onderzoek en voor mijn nieuwe website) en ik ben erg tevreden. Het meest leerde ik nog wel van de Obsidian community. @EleanorKonik, een van de lead developers deelt ontzettend veel goede informatie.”

Blauwe archiefkast.

10. Nieuwe collega’s komen niet (meer) aanwaaien, zo werf je ze tóch

De nood in iedere branche is groot. Welke organisatie is er niet op zoek naar nieuwe medewerkers? Maar hoe kom je dan in een krappe arbeidsmarkt aan die nieuwe collega’s? Begin niet met een vacature, maar doe eerst onderzoek en stel persona’s op.

Lege stoelen ter illustratie van nieuwe medewerkers aantrekken

Dit was de top 10 van april 2022. Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Die vind je hier.