Online marketing

Hoe blijf je een relevant merk? Marketingbaas Marjolein Kleinhuis van SNS vertelt

0

De maatschappij staat onder druk, merken blijven relevant met de juiste boodschap voor de juiste doelgroep. Maar hoe pak je dat precies aan? Marjolein Kleinhuis van het SNS-leadershipteam vertelt hoe ze vanuit klantinzicht strategisch een merkpositionering leidt. Luister naar de nieuwste HelloMasters Podcast.

Een stukje geschiedenis: in 1784 werd de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen opgericht met als doel ‘welzijn van het individu en gemeenschap bevorderen door kennis’. Het doel van de Nutsspaarbank was om de mensen vooruit te helpen, de zelfredzaamheid te bevorderen. Daarmee droeg het bij aan het welzijn van de Nederlandse maatschappij.

Kun je je voorstellen, op je paard met een zakje geld naar de bank? Nu gaat alles natuurlijk via je telefoon. Of volg je een webinar over beleggen van je bank.

SNS Bank is onderdeel van de Volksbank waar ook ASN, RegioBank en BLG Wonen onder vallen. Het is de bank waar het draait om persoonlijke ontwikkeling en aandacht, ‘Eerst de mens. Dan het geld’. Ze geloven dat groei pas mogelijk wordt als we ons eerst verdiepen in de mens achter de cijfers. Om die reden bieden zij ook groeicoaching aan. Door oprechte aandacht wil SNS de sterkste klantrelatie onder de grootbanken verdienen.

Wie is verantwoordelijk voor marketing bij SNS?

Marjolein Kleinhuis is sinds 2018 de marketingbaas en directielid bij SNS. Na de agile transformatie richt zij zich vanaf 1 maart 2022 vanuit het leadershipteam op de strategie, inclusief de merk- en maatschappelijke strategie. Daarvoor werkte Marjolein ruim 15 jaar als manager en marketeer bij Tech-/Telco-bedrijven als HTC, Ziggo en Hi!.

Ze is in hart en nieren een echte marketeer. Goede consumenten-inzichten, daar mag je Marjolein voor wakker maken.

Als marketeer houdt ze zich steeds meer bezig met relevantie. Als bank ben je constant in contact met klanten. Coronacrisis, oorlog, inflatie, noem het maar op. Geld heeft overal mee te maken. Hoe blijf je dan als merk relevant?

Accepteer cookies

In deze HelloMasters Podcast

Krijg antwoord op deze vragen:

  • Bankieren is toch vooral een commodity. Hoe onderscheid je je als bank? Marketing wordt door sommige bankiers niet als belangrijk gezien. Welk belang speelt marketing bij SNS?
  • Volksbank is een overkoepelende organisatie voor 4 merken: SNS, ASN, Regiobank en BLG Wonen. Hoe komt dit tot uiting in de marketingstrategie?
  • Wat is een marketing-experiment dat heel anders liep dan gepland?

HelloMasters is de podcast over marketing, strategie en teams. We praten met CMO’s en marketingleiders over het snel veranderende landschap. Luister deze podcast via Apple Podcasts en Spotify. Powered by HelloMaaS en Frankwatching.