Content

10x populair: mekkerende copywriters, brainstormen met jezelf & UX-frustraties

0

It’s a wrap! In de maand augustus hebben we de laatste hand gelegd aan de Summerread-reeks. In deze top 10 kom je er maar liefst 3 tegen (en dan hebben we er ook al stiekem eentje weggelaten.) Daarnaast trokken de artikelen over tarieven voor copywriters, Outlook-tips, conversie-optimalisatie, brainstormen, UX, werkgeluk en cookies jullie aandacht. Hieronder vind je de top 10.

1. Online marketing: dé trends & tips voor de tweede helft van 2022

Ben je er even tussenuit geweest, en heb je genoten van de vakantieperiode? Dan is het nu weer tijd om fris en fruitig aan de slag te gaan. Maar ben jij al voorbereid op de tweede helft van dit jaar? Wat zijn op dit moment belangrijke trends en ontwikkelingen voor online marketing?

Het kan zijn dat je in de zomerperiode belangrijke updates en trends hebt gemist. Daarom praat Tineke Pauw je in deze Summerread bij. In dit artikel vind je alle trends, tips en ontwikkelingen op het gebied van online marketing, voor de eindsprint naar 2023!

2. 8 communicatie-trends & ontwikkelingen: om bij te lezen deze zomer

Hou jij je meer bezig met communicatie dan met marketing? Ook dan hebben we een mooie Summerread voor je in de aanbieding. In dit artikel neemt Saskia du Bois je mee in de belangrijkste ontwikkelingen in het communicatievak.

Denk bijvoorbeeld aan de roep van de maatschappelijk bewuste burger én consument om eerlijker, transparanter, duurzamer en veiliger. En de hang naar authenticiteit, persoonlijk en lokaal groeit nog altijd. Wat betekent dat voor jou als communicatieprofessional?

communicatie

3. Copywriters en tekstschrijvers: hou op met mekkeren over tarieven

Gratis proefteksten schrijven voor een klant? Of als opdrachtgever om een gratis tekst vragen, voordat je in zee gaat met een copywriter?

De mening van Nicol Tadema is duidelijk: “Zolang er enkele tekstschrijvers en copywriters op het toetsenbord blijven rammen voor een paar cent per woord, blijven opdrachtgevers een schamele woordprijs bieden. Hetzelfde geldt voor de proefteksten. Als er voor niks-noppes-nada tijd wordt geïnvesteerd in een proeftekst, dan blijven potentiële opdrachtgevers erom vragen.”

Wat haar probleem is bij deze gewoonte? Dat copywriters daar vervolgens over gaan lopen ‘mekkeren’. Over die opdrachtgever die iets gratis wil, of voor ‘bijna niets’. Je hebt immers zelf ‘ja’ gezegd tegen de opdracht. Meer hierover lees je in dit artikel.

mekkerende copywriters

4. Slimmer werken met Outlook: 11 praktische tips

Werk jij met Outlook? Dan is deze lijst met 11 handige tips een aanrader! Wist jij bijvoorbeeld al dat je de verzending van een mail heel makkelijk kunt uitstellen? Of dat je veel tijd kunt besparen door het instellen van tekst-templates? Denk bijvoorbeeld aan een afwijzing voor een sollicitant, de route-beschrijving naar je kantoor of uitleg over hoe je een Frankwatching-account aanmaakt. 👀

artikel outlook tips

5. Social media: dé trends, tips en must-reads voor de tweede helft van 2022

Ook niet te missen in deze top 10 artikelen: de Summerread over social media! Dit mega-overzicht bevat alle trends en ontwikkelingen op het gebied van social. Het is een behoorlijke longread, met 17 minuten leestijd, maar via de inhoudsopgave navigeer je makkelijk naar de thema’s die voor jou belangrijk zijn. Veel lees- en leerplezier!

Smartphone met camera gericht op tropisch zwembad om content voor social media te maken

6. Conversie tot in perfectie: 4 nieuwe P’s voor marketing

De 4P’s van de marketingmix staan voor Product, Prijs, Plaats en Promotie. Het doel van deze 4P’s is om jouw aanbod zo goed mogelijk af te stemmen op de klant. Volgens Ronald Faas is het tijd om hierop voort te borduren. “Tegenwoordig krijg je als marketeer steeds vaker de opdracht om de Conversie Ratio te Optimaliseren (CRO). In dit artikel bespreek ik een aantal marketingconcepten, waaruit 4 nieuwe P’s ontstaan.” Welke dit zijn? Positionering, Pipeline, Persona en de Piramide. Dit alles voor het optimaliseren van je conversie.

De discussie onder het artikel is geopend! Laat jij ook weten hoe je hierover denkt?

molen

7. Nieuwe (content)-ideeën nodig? Zo brainstorm je met jezelf

Brainstorm-tip: heb je wel een idee over het onderwerp, maar weet je niet wat je in de tekst moet schrijven? Begin dan met het geraamte. Welke onderwerpen wil je in dit artikel bespreken en wat is dan een logische volgorde?

Nog een brainstorm-tip: ga met andere mensen in gesprek en kijk welke vragen zij hebben over jouw onderwerp. Met andere mensen praten is sowieso een goed idee. Dat leidt waarschijnlijk tot nieuwe inzichten en helpt je het onderwerp van een andere kant te bekijken.

Deze en nog (heel) veel andere handige tips voor het creëren van ideeën, zet Loes Heerink op een rij in dit artikel. 🙌

brainstorm met jezelf

8. 10 veelvoorkomende frustraties in UX & design

Hou jij je bezig met UX en design? Dan zal deze lijst met 10 frustraties allerlei gevoelens van ‘oh ja’ en ‘inderdaad!’ oproepen. Maar ook voor de doorsnee internetgebruiker zal deze lijst herkenbaar zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan die pop-up, die precies op het verkeerde moment voor je neus verschijnt. En het is dan al helemaal irritant als je niet meteen het kruisje kunt vinden om ‘m weg te klikken…

In dit artikel lees je over 10 veelvoorkomende UX-frustraties met daarbij een (psychologische) verklaring.

Frustratie.

9. 5 tips voor het verhogen van je werkgeluk

Word je nog wel gelukkig van je werk? Zit je op je plek, en haal je energie uit je taken en activiteiten? Belangrijke vragen om jezelf te stellen, én actief aan te werken! In dit artikel deelt Anouk Rondberg 5 waardevolle tips om hier bewust bij stil te staan.

Meisje die werkgeluk ervaart.

10. Van irritant naar relevant adverteren: kies voor cookieloos

Linda Worp: “Hordes, bochten en verboden. Online adverteerders vinden er steeds meer op hun pad. De consument is zich bewuster van online privacy en de politiek speelt daarop in met strengere wetgeving. Die ontwikkeling maakt targetten met consent, third party- en trackingcookies moeilijker. Tijd voor nieuwe manieren: zonder gebruik van persoonsgegevens of cookies, mét goed converterende advertenties.” In dit artikel lees je hoe dat kan.

adverteren zonder cookies

Dit was de top 10 van augustus 2022. Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Die vind je hier.