Social media

30+ facts voor meer resultaat op TikTok [infographic]

0

TikTok mag dit jaar alweer 5 kaarsjes uitblazen. We kunnen wel vaststellen dat het een van de snelstgroeiende socialmedia-platformen van dit moment is. Zeker bij jongeren is de app ongekend populair en zie je filmpjes in verschillende vormen en maten voorbijkomen. Voor bedrijven zeer interessant als dit je doelgroep is. Maar hoe verwerk je TikTok in je marketingstrategie?

Feiten en cijfers op een rij

Het bedrijf achter het platform deelde de onderstaande infographic (eigenlijk zijn het drie visuals) met feiten en cijfers over het gebruik en de mogelijkheden van TikTok. Het is een interessante visual die boordevol zit met cijfers en tips. Wellicht helpt het je om toch eens de mogelijkheden van TikTok te onderzoeken voor jouw organisatie, als je dit nog niet hebt gedaan. Want het is zeker een socialmedia-kanaal die te overwegen valt om in contact te komen met jouw doelgroep en hen te verbinden aan jouw bedrijf of merk.

Drie onderwerpen

De infographic is opgedeeld in 3 onderwerpen. Het eerste gedeelte bevat feiten en cijfers over livestreaming op TikTok. In het tweede deel wordt er dieper ingegaan op het opstellen van een effectieve strategie om zo meer resultaat op het platform te behalen. Daarbij wordt ingegaan op de mogelijkheden van organische en betaalde content. Als laatste, en niet het onbelangrijkste, delen de makers van de visual tips om te komen tot creatieve content. Met een zogenaamde ‘learning agenda’ als basis kun je content indelen, maar ook de doelstellingen voor jouw organisatie benoemen zodat je je strategie voor ogen houdt.

Nieuwsgierig naar alle feiten en cijfers over het gebruik en de mogelijkheden van het platform TikTok? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.