Content

Foto, video of podcast maken? Gebruik deze 12 gratis tools

0

Haal 1 onderdeel uit je foto, vind de beste gratis stockfoto’s of -video’s en handige tools voor podcasting… Een overzicht van 12 gratis tools voor contentcreatie! 

In onderstaande video laat ik je in vogelvlucht 12 tools zien die je kunnen helpen met het maken van content. Ik focus met name op foto-, video- en podcast-content. Wil je graag dat ik een volgende keer op andere content ‘duik’? Laat het even weten in de reacties!

12 tools voor contentcreatie

Accepteer cookies

1. Google (hot)trends Visualizer

Eerst: de Google Trends Visualizer. Zie in een oogopslag waar mensen nu op zoeken, en bekijk dit per land. Ontzettend handig als je inspiratie nodig hebt voor het maken van nieuwe content.

2. Burst 

Zoek je goede, gratis, stock-images? Kijk dan even naar Burst. Je vindt hier een hele bibliotheek aan gratis stockbeelden die je mag gebruiken op je website en voor commerciële doeleinden.

3. Unsplash 

In mijn zoektocht naar handige tools kwam ik ook dit pareltje tegen: Unsplash. Dit is een fotobibliotheek gemaakt van creators voor creators – met meer dan 3 miljoen hoge resolutie-foto’s in allerlei categorieën.

4. Canva

Canva kan natuurlijk niet ontbreken aan dit lijstje. Inmiddels een welbekende tool om allerlei visuals, video’s, presentaties en infographics mee te maken. Bekijk hier 7 handige hacks voor Canva.

5. MagicEraser.io

Deze handige tool is eentje waarvan ik wilde dat ik ‘m eerder had ontdekt! We hebben allemaal wel eens een foto gemaakt waar precies een bord of paal in het midden staat. Onhandig en lelijk. Met deze tool highlight je wat je niet wil in je foto (bijvoorbeeld dat bord) en voilà: het is weg!

6. Descript

Met deze tool edit je enkel met je woorden. De tool luistert naar de woorden in je video, en je kunt zelf de video of audio bewerken door bepaalde woorden weg te halen of te veranderen. Ook handig voor podcasts, en sinds dit jaar ondersteunt deze ook Nederlands.

7. 123apps.com

Wil je je PDF, video of audio simpel bewerken? Of een bestand converteren? Bijvoorbeeld het beeld flippen, of het volume veranderen? 123apps.com heeft simpele, handige tools.

8. InShot

InShot gaat een stapje verder in video-/foto-editing. Dit is mijn persoonlijke go-to app voor het maken van social video’s. Verander de canvasgrootte, knip, plak, zet tekst en muziek bij je filmpje. Foto’s bewerken kan ook. Er is een gratis versie.

9. CapCut

Doe je dit liever op een laptop? Check dan CapCut. Dit is een app voor mobiel, maar sinds kort ook een browser edit-tool. Het is een overzichtelijk en gebruiksvriendelijke edit-tool.

10. Da Vinci Resolve

Nog een stap verder: is gratis edit-software Da Vinci Resolve. Dit is wel echt voor video-edit pro’s. Ben je beginner? Check dan eerst even CapCut.

11. Riverside

Neem een podcast op met Riverside, vanuit je browser, waar elk persoon lokaal wordt opgenomen. Goede video- en audio-kwaliteit dus. En… er is ook een gratis versie.

12. Anchor

Last but not least, nog een fijne podcast tool: Anchor. Dit is een tool van Spotify, gratis hosting en streaming voor jouw podcast naar alle grote podcast-apps.

Wat zijn jouw favoriete tools voor contentcreatie? Laat zeker een reactie achter, zo kunnen we elkaar een beetje helpen. En, heb je een vraag over een van deze tools? Stel ‘m in de reacties. Tot de volgende video!