Social media

Nieuw! Zo maak je een poll in WhatsApp

0

Heb jij de poll-functie van WhatsApp al een keer gebruikt? Het is ein-de-lijk op alle accounts uitgerold. Superhandig voor als je een vraag met verschillende mogelijkheden aan een groep wil voorleggen. Of als je het thuisfront wil laten stemmen over wat je vanavond gaat eten. En je kunt het zelfs inzetten als datumprikker.

Hoe maak je een poll in WhatsApp?

Het maken van een poll in WhatsApp is vrij eenvoudig. Je moet de functie alleen even weten te vinden.

  1. Open het WhatsApp-gesprek waarin je een poll wil plaatsen.
  2. iOS: klink op het plusje links onderin, naast je chatvenster. Android: klik op de paperclip ín het chatvenster.
  3. Onderaan deze lijst vind je de optie ‘Peiling’.
  4. Vul een vraag in en daaronder de antwoordmogelijkheden

Je kunt maximaal 12 verschillende antwoorden invullen. Typ je (per ongeluk) hetzelfde antwoord 2 keer in? Dan geeft de tool daar een melding van. Het is ook mogelijk om smileys te gebruiken in de vraag- en antwoordvelden.

Goed om te weten: na het plaatsen van de poll is het niet meer mogelijk om iets aan te passen. Lees ‘m dus goed na voordat je de poll plaatst. Na plaatsing kun je via de knop ‘Bekijk stemmen’ in de gaten houden wie waarop heeft gestemd. Iedereen in de groep kan dit zien. Meerdere antwoord-opties zijn mogelijk.

Vanaf wanneer kun je deze functie gebruiken?

Als het goed is kun je deze functie vanaf nu gebruiken. Update je WhatsApp-app en voilá, de optie verschijnt. Hetzelfde geldt voor de functie ‘een WhatsApp-gesprek met jezelf starten’ die als het goed is ook deze week wordt uitgerold. Aan het einde van deze week kun je dus een poll naar jezelf sturen 👀.

Ik ben in ieder geval blij dat de poll-functie eindelijk is uitgerold op alle accounts en ga het zeker gebruiken. Jij ook?