Social media

Zo stuur je een WhatsApp-bericht naar jezelf

0

We kunnen ‘eindelijk’ whatsappen met onszelf. Een handige nieuwe functie die Meta heeft uitgerold. Zo kun je bijvoorbeeld hersenspinsels, cadeau-ideeën en voice-memo’s met jezelf delen.

Waarom willen we dit?

Je hebt vast wel ergens een online plek waar je ideeën, linkjes naar grappige video’s, to-do’s, herinneringen of boodschappen noteert. Misschien noteer je de boodschappen in je notities-app, mail je jezelf leuke ideeën en stuur je linkjes via een DM naar jezelf op Instagram (ja, dat kan ook 😇). Deze aantekeningen kun je vanaf nu dus ook bundelen op een centrale plek: een WhatsApp-gesprek met jezelf. Dan heb je het altijd bij de hand, ook op de desktopversie van WhatsApp.

De tool Slack heeft deze functie ook. Dus misschien ben je het al gewend om met jezelf te chatten. Dit doe ik zelf ook, voor werkgerelateerde linkjes, ideeën en to-do’s. Ik ben benieuwd of de nieuwe WhatsApp-functie het gaat winnen van alle andere mogelijkheden. Welke app of functie gebruik jij momenteel om aantekeningen in te maken, zowel voor werk als privé? Laat het weten in de comments!

Hoe start je een WhatsApp-gesprek met jezelf?

Een gesprek met jezelf starten kan in 3 simpele en logische stappen. Het werkt hetzelfde als een gesprek starten met een ander contact:

  • Stap 1: open je Whatsapp.
  • Stap 2: maak een nieuwe chat aan, via de knop rechtsboven in je app.
  • Stap 3: klik op je eigen naam.

En tadaa, je ‘me myself and I’-gesprek is een feit.

WhatsApp komt met een nieuwe functie: een gesprek met jezelf.

Bron: WhatsApp.

Een WhatsApp-groep met jezelf

December vorig jaar schreef ik al over de optie ‘appen met jezelf’. Via een omweg was dit al langer mogelijk. Als je een groepsgesprek start, of een ouder groepsgesprek pakt waarin niet langer wordt gepraat, kun je alle andere deelnemers uit de groep verwijderen. Dan blijft er een groepsgesprek over met jou alleen. Als je vervolgens de naam verandert naar bijvoorbeeld ‘Gesprek met mezelf’ of ‘Notities’, dan heb je eigenlijk al een WhatsApp-gesprek met jezelf 🙂

Vanaf wanneer kun je appen met jezelf?

WhatsApp laat weten deze nieuwe functie in de aankomende weken uit te rollen, voor zowel Android als iPhone. Dat is natuurlijk een beetje vaag, maar laten we er vanuit gaan dat we deze functie nog in 2022 kunnen verwachten.

PS WhatsApp introduceerde begin november ook WhatsApp Communities, maar die functie hebben wij nog niet daadwerkelijk in onze apps voorbij zien komen. Jij wel? 👀

PPS Ook leuk: zo maak je een polletje in WhatsApp.