Content

10x populair: VanMoof, ChatGPT & beeldbank-tips

0

Welke honden- en kattenrassen kun je echt niet meer in je marketing- en communicatie-uitingen gebruiken? Wist je dat je ChatGPT kunt vragen om de beïnvloedingstechnieken van Cialdini toe te passen in je tekst? En had VanMoof de ondergang kunnen voorkomen? Dit, en meer, lees je in de top 10 artikelen van juli.

1. 8 honden- en kattenrassen die je uit je beeldbank moet bannen

Sommige honden- en kattenplaatjes zijn helemaal niet zo schattig als je misschien denkt… Achter die lieve ogen van populaire rassen gaat namelijk soms veel dierenleed schuil.

In dit artikel vind je 8 honden- en kattenrassen die je niet meer zou moeten gebruiken in je marketing- en communicatie-uitingen. Van Scottish folds met pijnlijke oren tot Perzische katten met ademhalingsproblemen en Sphynx-katten zonder beschermende vacht. Ook de populaire Franse bulldog, basset, Shar-pei, mopshond en Pomeriaan hebben ernstige gezondheidsproblemen door onnatuurlijke fokpraktijken.

Verkeersbord ter illustratie van een verbod bron Unsplash

2. ChatGPT & Cialdini: ultieme combinatie voor overtuigende teksten

Met ChatGPT kun je de psychologische principes van Cialdini effectief toepassen in je teksten. Door gebruik te maken van de 7 krachtige beïnvloedingstechnieken, kun je je content aantrekkelijker, overtuigender en effectiever maken.

Het is hierbij wel belangrijk om onderscheid te maken tussen beïnvloeden en manipuleren. Terwijl beïnvloeden het positief beïnvloeden van iemands beslissing inhoudt, gaat manipuleren gepaard met misleiding en bedrog. Als marketeer wil je ervoor zorgen dat je klanten geen spijt krijgen van hun aankoop, wat kan leiden tot negatieve gevolgen zoals slechte mond-tot-mondreclame, klachten of annuleringen. Daarom is ethisch handelen met de psychologische principes van groot belang, en dien je geen leugens of onwaarheden te verkopen.

Man werkt achter computer bron: alexdndz / Shutterstock.com

3. VanMoof had kunnen weten: ‘op een oude fiets moet je het leren’

Het Nederlandse e-bikebedrijf VanMoof heeft een spectaculaire ondergang beleefd, maar hoe heeft dit kunnen gebeuren met het hippe fietsenmerk? Het lijkt erop dat het karakter van het merk, met zijn avontuurlijke en eigenzinnige instelling, de achilleshiel is geworden. Hoewel VanMoof zich onderscheidde door innovatie, gebruiksvriendelijkheid en design, heeft het misschien te veel risico’s genomen en de realiteit uit het oog verloren.

Als een ‘avonturier’-archetype heeft VanMoof zeker zijn voordelen gehad, waaronder een prijswinnend design en eigen onderdelen voor meer controle over technologie. Maar juist deze eigenzinnigheid en gebrek aan ervaring met de onderdelen leidden tot fouten, langere wachttijden en ontevreden klanten.

VanMoof fiets

4. Stop met marketingmodellen, start met goede vragen stellen

Loop jij als marketeer ook vaak vast bij het achterhalen van de ‘why’ van je bedrijf? En wist je dat het gebruik van ingewikkelde marketingmodellen niet altijd de beste aanpak of ‘oplossing’ is? In dit artikel leer je hoe je met simpele, doeltreffende vragen tijdens een strategiesessie de echte passie en visie van een organisatie naar boven haalt.

Verwacht boeiende inzichten, tegendraadse visies en een hernieuwde liefde voor het bedrijf. Weg met de clichés, tijd voor oprechte verbinding.

stop met marketingmodellen

5. 5 ChatGPT-tips om een boost te geven aan je socialmedia-marketing

Op zoek naar een krachtige tool om je socialmedia-marketing naar een hoger niveau te tillen? ChatGPT helpt je bij het schrijven van captions, het vinden van de beste hashtags, creatief reageren op comments en nog veel meer!

Naast deze handige taken, kun je met ChatGPT ook strategische inzichten voor je socialmedia-aanpak verkrijgen. Identificeer je doelen en doelstellingen en vraag om advies over de juiste kanalen en content.

ChatGPT bron: Diego Thomazini / Shutterstock.com

6. De brand roast van GeenStijl: geen doelgroep, geen grenzen en geen… stijl

Hij is weer terug, de brand roast! Na de NS, Blokker, McDonald’s, Coolblue en Kruidvat doken we dit keer in het merk GeenStijl.

Geen wie? Die reactie krijgen we wel vaker, dus voor jullie idee: GeenStijl is een Nederlandse nieuws- en opiniewebsite, die bekend staat om zijn controversiële inhoud en scherpe commentaren die werd opgericht in 2003. Bij de mensen die het kennen dan. 😉 Ze bestaan 20 jaar, dus tijd voor een (afscheids-)feestje.

De brand roast van GeenStijl.

7. Met deze 7 beïnvloedingsprincipes haal je meer uit je productpagina’s

Het continu verbeteren van conversies door aan de slag te gaan met conversie-optimalisatie heeft impact op je resultaten. Het liefste wil je elke pagina doorlopend testen met interessante experimenten. Het voordeel aan een productpagina in plaats van een dieperliggende pagina, is dat de gebruiker dichter bij de conversie is.

Heeft een potentiële klant een productpagina geopend of is deze persoon daar geland vanuit een specifieke advertentie? Dan is de kans op conversie sterk aanwezig. Hoe kan je dit beïnvloeden? In dit artikel deelt Lydia Groeneveld tips om meer uit productpagina’s te halen.

Met deze 7 beïnvloedingsprincipes haal je meer uit je productpagina’s

8. 16 tips voor slimmer werken, productiviteit & balans

Ontdek de interessantste learnings uit 16 artikelen over slimmer werken, verdeeld in 4 boeiende thema’s. Van flexibel werken en werkdruk tot productiviteit en handige tools, in dit artikel verzamelen we alle must-reads om doelgericht en werkgelukkig aan de slag te gaan.

Leer over de opkomst van ‘quiet quitting’, het geheim van een 4-daagse werkweek, handige AI-tools en hoe projecten succesvol af te ronden. Bereid je voor op een productieve en inspirerende tijd in of na de zomervakantie!

Slimmer werken summerread - Tuinhuisje met groene planten en vintage stoel

9. De effectieve recruitment-videostrategieën van KPMG, Albert Heijn, NS en ABN AMRO

Video is een effectief middel om je employer brand te verstevigen en een persoonlijke, authentieke indruk te geven van je bedrijf, functie en medewerkers. Kun jij wel wat inspiratie gebruiken? Pak dan dit artikel erbij, en lees (en bekijk) hoe KPMG, Albert Heijn, NS en ABN AMRO dit aanpakken.

KPMG NS ABN AMRO Albert Heijn

10. Snel (én goed) een LinkedIn-post maken doe je zo

Je wil een nieuw bericht op LinkedIn plaatsen, maar het kost elke keer zoveel tijd. Dit moet toch anders kunnen? Wees je ervan bewust dat er veel momenten zijn waarop je content kunt creëren. Een LinkedIn-bericht maken en publiceren kan snel én goed!

Dit is de top 10 van juli 2023. Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Die vind je hier.