SEO

4 soorten zoekers & hun intentie: eerste stap naar relevante SEO-content [infographic]

0

Als ondernemer of marketeer wil je mensen aantrekken en aan je merk of bedrijf binden. Online aanwezig zijn op bijvoorbeeld Facebook en Instagram dragen daaraan bij. Maar ook je (corporate) website is een belangrijk communicatiemiddel. Het is de uiting waarnaar je bij andere middelen naar toe verwezen of gestuurd wordt. Als je verantwoordelijk bent voor de website van jouw organisatie, dan heb je vast nagedacht over zoekmachineoptimalisatie, oftewel SEO. Maar houd je ook al rekening met zoekintentie?

We hebben in deze serie al eerder bij SEO stilgestaan, zoals in dit artikel over lokale SEO. Of het lokaal is of niet, voor SEO is content een belangrijke factor, naast linkbuilding en een website die technisch goed in elkaar zit.

Met content speel je in op de eerste stap van internetgebruikers die op zoek zijn naar een antwoord op hun vraag of een oplossing voor hun probleem. Ze gebruiken vaak zoekmachines en typen daar een of meerdere termen in die hun vraag omschrijven. En heb je bij dit laatste wel eens goed stilgestaan? En dan écht vanuit de gebruiker? Wellicht verandert dit na het bekijken van de onderstaande infographic van Brafton.

In deze visual gaan ze dieper in op de verschillende type ‘zoekers’ in zoekmachines. Een handig hulpmiddel om met je SEO-activiteiten beter of vaker in te spelen op de intentie van degene met de zoekopdracht.

  • Wat is de bedoeling van de zoeker?
  • Waarom voert hij/zij die zoekopdracht juist op dat moment uit?
  • En wat hopen ze te bereiken en kan jouw bedrijf daarbij helpen?

Door de intentie van de zoekopdracht beter te begrijpen, kun je jouw content en inhoud van je website en online activiteiten beter afstemmen om mensen aan te trekken aan jouw bedrijf.

Ben je nieuwsgierig naar de 4 verschillende zoekers en hun achterliggende gedachte van de zoekopdracht? Maar vooral hoe jij daar handig op kan inspelen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken.

Search types ontcijferen, infographic van Brafton.

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.