Content

10x populair: Europapa, de nieuwe Microsoft Planner & SEO-tips

0

Je kon er in de afgelopen maand niet omheen: Joost Klein met zijn nummer Europapa. Dat is ook te zien aan de nummer 1 en 2 uit deze lijst! Op de voet gevolgd door Chrome-updates, de nieuwe Microsoft Planner en de Google Core Update. Wat afgelopen maand ook opviel: de discussie over SEO. Dit – en meer – vind je in de top 10 best gelezen Frankwatching-artikelen van de maand maart.

1. Het geheim van Joost Klein: 6 marketing-lessen van Europapa

Is Joost klein een fantastische zanger, of een steengoede marketeer? (Of allebei? 👀) Niek Stevens belicht in zijn artikel in ieder geval 6 hele slimme marketingtechnieken die Joost toepast. En ze lijken te werken. Krijg jij het nummer nog uit je hoofd?

Accepteer cookies

2. Lezers, let’s come together voor de leukste Europapa-inhakers

Natuurlijk proberen allerlei merken ook een slaatje te slaan uit de buzz rondom Europapa. De ene na de andere inhaker komt voorbij. Claire van Helsdingen heeft de 7 leukste Europapa-inhakers op een rij gezet. Hieronder alvast een van onze favorieten: de Praxis. Extra leuk omdat deze inhaker niet ingaat op Joost Klein of Europapap, maar ze nét iets verder hebben gedacht. Leuk, Praxis!

3. Haal alles uit Google Chrome met deze 5 AI-updates

Of je nu al dagelijks AI-tools en functies gebruikt, of daar nog wat terughoudender mee bent: bij Google zitten ze niet stil. In de afgelopen tijd zijn er 5 handige AI-functies gelanceerd die je rechtstreeks in je Chrome-browser kunt gebruiken. Zonder moeilijke installaties of how-to’s kun je hier direct mee aan de slag. In dit artikel licht Sanne Bekkema 5 AI-updates toe.

Artikel met nieuwe AI-functies in Google Chrome.

4. De nieuwe Microsoft Planner: dé taakbeheer-oplossing

Efficiënt taakbeheer is essentieel in de snel veranderende digitale werkplek. De nieuwe Microsoft Planner helpt je hierbij. In dit artikel neemt
Wieger Bosgraaf je mee in alle ins en outs rondom de nieuwe Microsoft Planner.

Scrum bord in de Nieuwe Planner

5. Google Core Update maart 2024: dit zijn de gevolgen voor jouw website

Michelle de Zeeuw: “Het is weer zover: een nieuwe Google Core Update is uit. En dit wordt een grote. Google heeft aangekondigd dat deze update ervoor zal zorgen dat er 40% minder unhelpful content in de zoekresultaten zal voorkomen. Daarnaast zullen vervallen domeinen en parasite SEO-gevallen ook hard worden aangepakt. Er staat dus veel op de planning voor maart 2024.”

In dit artikel legt ze uit wat de Google Core Update van maart 2024 betekent en wat je kunt doen als je geraakt bent.

Accepteer cookies

6. Schrijf je SEO-teksten met hulp van ChatGPT: 5 praktische tips

Het schrijven van SEO-teksten kan een uitdaging zijn, maar met de hulp van ChatGPT kun je dit proces een stuk efficiënter maken. Maar hoe doe je dit dan precies?

Celine Goud deelt in dit artikel 5 praktische tips. Maar lees vooral ook de reacties onder het artikel, waar een mooie discussie ontstaat over of het wel slim is om ChatGPT of AI in te zetten voor SEO. Artikel 10 in deze lijst gaat hier verder op in.

ChatGPT gebruiken voor SEO bron: SomYuZu / Shutterstock

7. Canva gamechangers: 6 onmisbare tools voor marketeers

Canva wordt voor content creators een steeds interessanter programma. Door alle nieuwe features, AI-toepassingen en mogelijkheden kun je je wildste ideeën tot uiting brengen. Zeker nu Canva laatst de Affinity-ontwerpsoftware over heeft genomen, waardoor de design-opties nog dichter in de buurt van programma’s als Adobe Photoshop zullen komen.

Welke 6 Canva-tools je in ieder geval echt niet mag missen? Sanne Westendorp deelt ze in dit artikel.

Canva

8. De opkomst van Search Generative Experience: wordt SEO verleden tijd?

Search Generative Experience (SGE) is in opkomst, tijd om je hierop voor te bereiden. Wat gaat er veranderen en hoe kun je jouw content daarop aanpassen? Ook bij dit artikel verwijzen we graag naar de reacties. Hoe denk jij over deze ontwikkelingen? Praat mee onder het artikel. 💬

search generative experience google

9. De marketinggeheimen van Rituals [+ 10 tips]

Benieuwd naar het succesverhaal van Rituals, het Nederlandse cosmeticamerk dat de wereld verovert? Ontdek in dit artikel van Gaby Tenda de krachtige marketinggeheimen achter hun ongekende groei en leer hoe jij deze lessen kunt toepassen om jouw merk naar nieuwe hoogten te brengen met 10 leuke tips.

Marketing Rituals bron: CL-Medien / Shutterstock

10. Met AI-tools SEO-content maken: handig of dom?

Is het nou wel of niet slim om AI-tools zoals ChatGPT in te zetten voor je SEO-activiteiten? 🤔 Een vraag die jullie, ons én auteur Marco Bouman bezighoudt. Marco: “Ik lees overal jubelende verhalen over de onbegrensde mogelijkheden van AI-tools voor SEO. (…) En ja, op het eerste oog lijkt het fantastisch: je bent slechts een paar minuten bezig met een mooie kwalitatieve prompt en binnen een minuut rolt je SEO-content eruit.”

Maar is dit nou zo slim? Je leest het in dit artikel, en sla ook hier de reacties niet over.

Foto van een mevrouw die gek wordt.

Dit is de top 10 van maart 2024. Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Die vind je hier.