Bank of IT-bedrijf? De geheimen van Bunq [podcast]

0

Hoe zou een bank eruit zien als je met een schone lei begint en puur kijkt naar wat klanten willen? Op The Next Web Europe heb ik gepraat met Ali Niknam, oprichter van Bunq.

Bunq is de nieuwste bank van Nederland. Toch zien ze zich vooral als een IT-bedrijf. Bunq wil geen geld verdienen met geld. Een rekening openen is gratis en kun je beheren door de app te downloaden. Binnen 1 minuut heb je een account waarmee je kunt betalen.

Bunq heeft een aantal handige functies. Een daarvan is het gemakkelijk rekening splitten met vrienden. Een iemand betaalt dan de rekening en kan via Bunq een request doen naar zijn vrienden om hun gedeelte van de rekening over te maken. Met een vingerafdruk kun je vervolgens die betaling goedkeuren.

Ook in de podcast

Ali legt uit waarom Bunq anders is dan andere banken. Omdat Bunq een IT-bedrijf is, is er volgens Ali meer vrijheid om de dingen te doen zoals zij denken dat het moet. Bekijk het interview terug, of luister de podcast bovenaan het artikel.

Accepteer cookies

Over de geïnterviewde

Ali Niknam (33) is oprichter en CEO van Bunq. Ondernemen doet hij al bijna zijn hele leven. Voor Bunq richtte hij 13 jaar geleden TransIP op. TransIP is een grote webhoster en domeinprovider. Inmiddels focust Ali bijna al zijn energie op Bunq.

Benieuwd naar de andere podcasts? Hier vind je ze allemaal op een rijtje.

Abonneer je op de podcast via:

itunes-iconVolg Frankwatching op TuneInStitcher

 

 

 

iTunes     TuneIn     Stitcher    SoundCloud