Content

Haal het maximale uit je videocontent [5 tips]

0

Video is hot. Afgelopen jaar gaf 70 procent van de marketingprofessionals aan dat video beter converteerde dan enig ander medium. En video op je landingspagina zou je conversie verhogen met maar liefst 80 procent. Onderzoek uitgevoerd door Syndacast voorspelt dan ook dat in 2017 74 procent van al het online verkeer uit video voortkomt. Maar als video zo goed werkt, hoe kan het dan dat jouw geweldig geproduceerde video met mega interessante informatie geen response krijgt? 5 tips om het maximale uit je videocontent te halen.

1. Gebruik een ‘SEO friendly titel’

Zorg dat je titel bestaat uit veel gezochte termen, zonder termen op te stapelen of de karakterlimiet van de zoekmachine te overschrijden. Zo verkort Google je titel tot de eerste 70 tekens. That being said; zorg dat de belangrijkste termen aan het begin van je titel staan. Bedenk bij het verzinnen van je titel op welke manier mensen online zoeken. Formuleer je titel bijvoorbeeld als een vraag (‘How to…’). Bedenk ook dat je paginatitel voor SEO niet hetzelfde hoeft te zijn als de daadwerkelijke titel van je video.

2. Voeg een transcript toe

Google kan geen visuele content lezen, maar wel metadata die aan de video gehangen wordt. Je kunt het transcript op verschillende platformen -zoals YouTube- gemakkelijk uploaden door de upload- of ‘add captions’-optie te kiezen. YouTube biedt het transcript aan, deze hoef je alleen nog te controleren op fouten. Voeg het uiteindelijke transcript toe aan de ‘About’-sectie van je video. Op je website kun je de tekst ook op een andere pagina plaatsen, en deze pagina aan de video linken.

3. Pas de lengte van je video aan per platform

De optimale videolengte voor YouTube is tien keer langer dan voor Facebook, 14,5 minuten vs. 1,3 minuten. Iets om rekening mee te houden dus! Facebook is geschikt voor een één tot twee minuten durende preview van YouTubevideo’s. Instagram en Twitter zijn geschikt voor een teaser van zo’n dertig seconden. Zorg ervoor dat je de video direct op het platform upload –in plaats van de link te delen-, om gemiddeld 2,8 keer meer retweets te ontvangen en te zorgen dat de video drie keer meer gedeeld wordt.

4. Laat zien dat je betrokken bent

Zorg voor interactie met je kijkers door te reageren op reacties, likes of shares. Bedank ze, reageer op een mening om het gesprek op gang te brengen of verwerk een mening in je beschrijving om een discussie te starten – waar jij uiteraard ook aan deelneemt.

5. Meet de resultaten van je videocontent

Krijg meer inzicht in slimme vervolgstappen door je te verdiepen in de statistieken van je video’s. Deze kunnen per platform verschillen, dus bekijk ze voor elk platform apart.
Dus, te weinig response op je videocontent? Bedenk dat het niet altijd aan de content zelf ligt en loop bovenstaande stappen na voor maximaal resultaat.
Uitgebreidere informatie en meer onderzoeken over videocontent? Bekijk hier het originele artikel van Content Marketing Institute.

Afbeeldingen met dank aan 123RF.com