Content

Top 10: Pokémon Go, LinkedIn & jeukwoorden booming

0

Het is waarschijnlijk geen verrassing: veel van de populairste artikelen van de maand juli gaan over Pokémon GO. Het spel is nog steeds razend populair en zette spelfabrikant Nintendo terug op de kaart. Maar er is meer. Bekijk hieronder de top 10 met populairste artikelen van de maand juli.

1. Blokkeren, noteren & 11 andere LinkedIn-tricks die je nog niet kent

Wist je al dat je mensen kunt blokkeren op LinkedIn? En dat je de tijdlijn ook kunt omzetten naar ‘meest recent’ in plaats van de meest relevante updates? In het populairste artikel van de maand juli delen onze trainers en LinkedIn-experts Judith Eversdijk en Sebastiaan Nagel 13 handige tips voor LinkedIn.

LinkedIn-1170x350

2. Jeukwoorden op de werkvloer: 6 oplossingen voor gebakken lucht

Even iets ‘parkeren’, zaken ‘aftikken’ of ‘ergens een plasje over doen’: gruw jij ook van deze jeukwoorden op de werkvloer? Dan ben je niet de enige! Wat kun je doen tegen dit soort holle frasen en wat moet je dan wél zeggen? Je leest het in dit artikel.

Zakelijke-communicatie-jeukwoorden-1170x350

3. Gotta catch ‘em all: 5 marketingkansen voor Pokémon GO

Met je bedrijf inspelen op de hype rond Pokémon GO? Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Zo kun je een lure-module opzetten om klanten naar je bedrijf te lokken of zelfs een Pokéjacht in het leven roepen. Hoe je dat doet en er de vruchten van plukt lees je in dit artikel.

Pokémon-1170x350

4. Generation Swipe: de toekomst heeft de jeugd

Sport is hot en jongeren zijn minder gesteld op hun privacy dan volwassenen: zomaar twee van de conclusies uit het onderzoek ‘Generation Swipe’. Benieuwd naar de 5 andere ideeën die naar voren kwamen? In dit artikel staan ze op een rijtje. Eén hint? De uitkomsten zijn verrassender dan je denkt!

Generation_Swipe-1170x350

5. Is het einde van webdesign nabij? 5 signalen

Webdesign anno nu is hoge kwaliteit-templates, volgroeide design-patterns, automatisering, AI, en mobiele technologie. Het kan niet op. Toch staat webdesign als vak onder druk. Hoe komt dat? Onze auteur Willem Plaisier schetst 5 zaken die het speelveld veranderd hebben.

Webdesign-1170x350

6. Meer succes in je werk? Gebruik deze 5 lessen uit Pokémon GO

Je zou het misschien niet zeggen, maar het spel Pokémon GO geeft indirect een paar waardevolle adviezen aan ondernemers en werknemers. Net als bij Pokémon zul je er op uit moeten gaan om die nieuwe carrièrekansen te grijpen. 5 lessen uit het spel die kunnen zorgen voor meer succes op de werkvloer.

Pokémon-Go-1170x350

7. Druk zijn is niet cool én niet effectief: wat werkt wel?

Je rent je rot van die ene koffieafspraak naar de volgende meeting en ondertussen probeer je ook nog tijd te maken voor sport, je gezinsleven en oh ja, het huishouden. Herkenbaar? Het boek ‘Nooit meer te druk’ werd niet voor niets een regelrechte bestseller. Druk zijn is niet cool, maar hoe moet het dan wel?

Druk_header-1170x350

8. 7 dingen die je nog niet wist over Instagram voor bedrijven

Eind juni was het zover: het event Instagram voor bedrijven. Veel belangrijke spelers uit de wereld van Instagram waren aanwezig en deelden hun visie en expertise op deze social app. Onze auteur Kim Stolk vatte de belangrijkste learnings van de dag samen in één mooi artikel.

instagram-selfie-groep-1170x350

9. Pokémon GO: het begin van een revolutie in gamification?

Het laatste artikel over Pokémon GO in deze top 10. Hoe werkt het spel precies en waarom is het zo’n groot succes? Jeanet Bathoorn ontleedt de verschillende elementen en probeert het spel zelf uit. Haar conclusie? Verslaving en extra lang hardlopen gegarandeerd!

PokemonGo_header-1170x350

10. Newsroom voor gemeenten: zo pakken Delft & Utrecht het aan [cases]

Ook overheidscommunicatie blijft een hot topic op Frankwatching. Om inwoners van een gemeente beter op de hoogte te houden van alles wat er speelt, experimenteerden Delft en Utrecht met een zogeheten ‘newsroom’. Bekijk in dit artikel hoe ze dat deden, en of het misschien ook iets is voor jouw organisatie of gemeente.

bril-stadslandschap-blik-1170x350

Dat was ‘m alweer, de 10 populairste artikelen van juli. Welke is jouw favoriet? Stay tuned voor de populairste artikelen van augustus!