Slimmer online werken met handige trucs & tools

online digitaal werken tools mobiel tablet

Sinds kort publiceert Frankwatching in samenwerking met uitgeverij Haystack boeken die je binnen een uurtje bijpraten over een online thema, zoals 'Slimmer online werken' van Stephan ten Kate. Kun je binnen een uurtje wel wat zinvols zeggen over zo'n breed onderwerp? En biedt het boekje voor gevorderde online werkers ook wat nieuws? 

Toen ik werd gevraagd om het boekje ‘Slimmer online werken in 60 minuten’ te reviewen, twijfelde ik even. Ik werk zelf namelijk al veel online en ken tientallen trucs en hacks. Bovendien is ‘Slimmer online werken’ een dun boekje, dat je binnen een uurtje uitleest. Zou ik daar nog wel wat van opsteken? Toch besloot ik het boek te lezen en te reviewen, om ook anderen te kunnen vertellen of dit boek de moeite waard is.

Beknopt én compleet

Bij het doorbladeren van de eerste bladzijden werd ik direct verrast. Auteur Stephan ten Kate blijft niet hangen in oppervlakkige tips of vage preken, maar is vanaf de eerste bladzijden concreet en toch beknopt. Zo lukt het hem om in een zeer beperkt aantal pagina’s de essentie van Getting Things Done neer te zetten, iets waar goeroe David Allen een compleet boek voor nodig heeft. Denk echter niet dat ‘Slimmer online werken’ daardoor oppervlakkig blijft. Werk je nog niet volgens deze Getting Things Done, dan is alleen dat deel van het boekje al de moeite van de aanschaf waard.

Boordevol handige apps en tools

Een sterk punt van ‘Slimmer online werken’ is dat het niet blijft bij algemene concepten zoals Getting Things Done, maar dat er daarnaast enorm veel slimme apps en tools worden besproken. Wil je slim omgaan met lijsten op sociale media, een goede app voor je takenlijst, werken in the cloud, presentaties delen of mindmappen? Voor alles noemt Ten Kate minimaal twee of drie uitstekende apps voor Android, Apple of Microsoft.

Ook daarbij blijft hij niet hangen bij de bekende apps zoals Evernote, maar noemt hij ook minder bekende tools als f.lux, Twylah (Twitter brand assessment), SocialBro (begrijp je Twitter community), CamScanner of Buffer. Allemaal apps die je helpen om niet urenlang doelloos online te dwalen, maar je online leven gericht te organiseren, zodat je zelf de regie houdt.

SocialBro: een van de tools die uitgelegd worden in 'Slimmer Online Samenwerken'

SocialBro: een van de tools die uitgelegd worden in ‘Slimmer Online Samenwerken’

Tips van de lifehacking-experts

Ben je ervaren online werken, dan is het lezen van het boekje een feest. Je merkt dat de interviews die Ten Kate heeft gehouden met lifehacking-experts als Frank Meeuwsen, Niels Gouman en Patrick Mackaaij van grote waarde zijn geweest. Het boek puilt uit van de handige tips, trucs en apps, zonder dat het saai of onoverzichtelijk wordt. Apps worden niet uitgebreid besproken, maar alleen even bij een thema aangestipt. Wil je meer weten, dan weet je precies waar je moet zoeken en welke apps je zelf kunt gaan installeren en gebruiken. Verwacht dan ook geen boek waarin je stap voor stap aan het handje wordt genomen om een Twitter-account te openen. Maar wil je veel meer uit je Twitter-lijsten halen met een paar handige apps? Dan is ‘Slimmer online werken’ jouw boek!

Ook geschikt voor minder ervaren online werkers

Is het boek, door de stortvloed aan apps en tools, voor minder ervaren online werkers wel geschikt? Jazeker! Het boek vertelt namelijk precies per thema waar je kunt beginnen met slimmer werken. Zo hoef je niet het hele boek te lezen, maar kun je ook alleen het deel lezen over werken in the cloud, takenlijsten, sociale media of e-mail. Door deze opzet is het boek zowel voor beginnende online werkers als experts in lifehacking de moeite waard.

Voor iedereen die online werken serieus neemt

‘Slimmer online werken’ biedt een behoorlijk compleet overzicht van actuele apps en tools. Je leest het binnen een uurtje uit, maar gaat het daarna nog tientallen malen oppakken om even na te zoeken wat die slimme app ook alweer was die je ook wilt gaan gebruiken. Daarmee vind ik het boek een aanrader voor iedereen die wel eens iets op een computer doet, kortom: voor iedere professional die zichzelf en z’n online werk serieus neemt.

Slimmer online werkenTitel: Slimmer online werken, in 60 minuten
Auteur: Stephan ten Kate
Uitgever: Haystack
Jaar: 2013
Nummer: EAN 9789461260529
Mediatype: Boek, 151 bladzijdes
Prijs: €12,50
Bestellen: via Managementboek (aff.)

Win het boek ‘Slimmer online werken’!

Speciaal voor Frankwatchinglezers geven we vijf exemplaren weg van het boek ‘Slimmer online werken’, met honderden tips en tools waarmee je makkelijker en sneller kunt werken.

Hoe doe je mee? Simpel. Klik op de Tweetbutton hieronder en tweet daarmee het volgende bericht naar jouw followers:

Misschien win ik bij @Frankwatching het boek ‘Slimmer online werken’! http://fw.nu/12y5 Doe ook mee! RT!

tweet-this

Je kunt meedoen tot 07 mei 2013, 14:00 uur. Stephan ten Kate (de auteur van het boek) maakt daarna de winnaars bekend via Twitter.

Uitgelicht: Training Facebook contentstrategie

Voorstel_Facebook-contentstrategie-640X465

Hoe zet je Facebook Ads succesvol in? Wat zijn sterke teksten en hoe vind je precies de juiste doelgroep bij je advertentie? Hoe meet je resultaten en welke conclusies kun je trekken? Antwoorden op deze vragen, sterke voorbeelden én aandacht voor je eigen cases. Dat allemaal in één dag: ben je erbij?

Meer weten?

Interessant?

Lees dan ook onze andere artikelen over , , , , , , , , , , , .

Reacties

 1. Klinkt als een erg interessant boek! Vooral omdat het je ongeveer maar 60 minuten kost :-)

 2. En… stop de tijd!

  De winnaars van de gratis exemplaren van ‘Slimmer online werken’ zijn:
  @Coleccionista88
  @pcreemers
  @sandraverhoeven
  @creatiefinkomen
  @LindsayVallen

  De trekking heb ik uitgevoerd door het nummeren van de tweeps, en via een random number generator zijn vervolgens de winnaars er uit gekomen: gefeliciteerd!

  Voor alle geïnteresseerden in het boek, niet getreurd:
  Lees de recensies van en reacties op het boek en je ziet dat het de geringe investering waard is:
  http://bit.ly/sow60-hetboek

 3. Ellen, dank voor deze mooie recensie: fijne samenvatting!
  En fijn om te lezen dat de doelstellingen die ik mijzelf had gesteld (concreet, voor verschillende niveaus en platforms, thematisch) ook daadwerkelijk zo beleefd worden.

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!