Frankwatching heeft een nieuw jasje!

0

Het was afgelopen weken even buffelen, maar vandaag is het dan zover. Achter de schermen hebben we, Simon Koelewijn en ik, hard gewerkt aan een verbeterd concept voor Frankwatching. Hoewel het vorige ontwerp nog maar een half jaar oud was, begon het toch steeds meer te piepen en te kraken. Tijd dus voor iets nieuws en een mooie gelegenheid ook om weer met wat nieuwe services te experimenteren.

Precies zes weken geleden raakte ik met Simon aan de praat over een eventueel nieuw ontwerp voor Frankwatching. We hadden de tags werkend gekregen en bij Simon ontstond het wilde plan om ook met een nieuw ontwerp aan de slag te gaan. Dat was natuurlijk meteen aan het goede adres, want ook ik ben iemand die altijd op zoek is naar een volgende uitdaging. Vernieuwen en experimenteren en als het even kan daarmee ook weer verder innoveren en inspireren. Op zoek naar een balans tussen:

  • de voorkeuren en wensen (soms nog onuitgesproken!) van huidige en toekomstige bezoekers van Frankwatching
  • de mogelijkheden en kansen die er ontstaan door het slim inzetten van (vertrouwde en nieuwe) technologie
  • de ideeën en ambities die je als persoon hebt om (inmiddels met groeiende support van anderen!) een concept uit te bouwen

Naar het resultaat zit je nu te kijken. Frankwatching 3.0. Een weblog of misschien wel een weblog plus. Onderweg naar een completere formule. Een formule waar allerlei vormen van ‘elkaar ontmoeten’, ‘in gesprek zijn’ en soms ook ‘samenwerken’ bij elkaar komen.

  • De Weblog is er voor voor opinie en een goed gesprek. Ik ga zelf onverstoorbaar verder, maar vind het niet erg als ook anderen af en toe hun opinie geven. Er is vanaf nu zelfs ruimte voor een column.
  • De Wiki vormt onze gezamenlijke kennisbank. Altijd op de achtergrond aanwezig en iedereen kan er naar behoefte gebruik van maken.
  • Via de Furl deel ik interessante artikelen. Er is immers nog zoveel interessants waar anderen over schrijven.
  • Op de Foto’s via Flickr zal ik in de komende tijd steeds vaker ook op een andere manier verslag doen van ontmoetingen.
  • De Chat geeft het geheel weer net een andere dimensie. Met enige regelmaat zullen we vanaf nu ook af en toe een chatsessie starten.
  • En het ontwerp is ook voorbereid op enkele andere aanpassingen en uitbreidingen die in de komende dagen zullen worden doorgevoerd.

Het schijnt half negen te zijn en ik moet er een punt achter zetten. Welkom aan iedereen hier op het nieuwe Frankwatching. En zoals gewoonlijk zijn we weer erg benieuwd naar ieders reactie. Kom in de lucht, hieronder in het commentaar, via trackback en je eigen blog of a.s. maandag vanaf 20.30 uur in onze eerste echte chatsessie. Iedereen is van harte welkom!