Binnenkort: Seminar CrossMediaGames 2007

0

EventOp 31 januari a.s. vindt in Amsterdam het middagseminar CrossMediaGames 2007 plaats. Een meeting die zal ingaan op de vele interessante initiatieven die zich momenteel op het raakvlak van triple play, crossmedia en games ontwikkelen. Een middag met als doel mogelijkheden, ideeën, visies en meningen te delen.

CrossMediaGames 2007 gaat over de interactie tussen media, merken en games. Tijdens het seminar wordt een overzicht gegeven van de meest aansprekende producties en ideeën van dit moment en de nabije toekomst. Na enkele jaren van relatieve stilte staan we nu aan de vooravond van de grote samensmelting van media. Door de alomtegenwoordige, snelle netwerken en hoogwaardige nieuwe generaties browsers, telefoons, settop boxen, media centers en tv’s worden grensverleggende, nieuwe toepassingen realiteit. Dit gaat allerlei nieuwe mogelijkheden geven.

CrossMediaGames
 
Merken en Media zetten dan ook steeds vaker games in. De komende twee jaar wordt vooral veel verwacht van games waar de speler in mee speelt. Voorbeelden hiervan: elke dag een puzzel oplossen op je mobiel, een hint en top 10 van de vorige dag staat in de krant; met duizenden mensen via web en telefoon live meespelen met een radioshow; bij een popconcert strijden in een multiplayer game voor fans; realtime virtueel meerijden op het circuit bij een Grand Prix; massaal live meespelen met quizzen en sportwedstrijden op TV; multiplayer Call TV waarbij iedereen wel echt meespeelt.
 
WebstrijdNederland en Scandinavië behoren tot de meest innovatieve landen waar breedband, broadcast en mobiel samenkomen. Op het seminar worden een aantal aansprekende cases uit deze landen gepresenteerd. Media- en merkenprofessionals Egbert Jan van Bel (Senior Consultant, Pleon), Bjorn Fuchs (manager Telecom & Media RTL Nederland), Edwin Tromp (directeur Talpa Digital), Erwin Blom (hoofd Digitaal, VPRO), Søren Ammundsen (Executive Vice President watAgame Denemarken), Sami Lahtinen (Real Networks/CTO Mr. Goodliving Finland), Ruud Smeets (directeur Mediamall), Jan Willem Huisman, (eigenaar IJsfontein), Peter Walop (Accenture), Jeroen Elfferich (CEO Ex Machina), Bas van Berkestijn (directeur Woedend!), Igor Milder (Strategy Director Lost Boys), Wesley ter Haar (eigenaar MediaMonks), Marko van Kampen (Managing Partner, USSR Media) en Pieter Haasnoot (directeur productiehuis MTV) vertellen onder leiding van dagvoorzitter Frank van Oirschot (Ex Machina) over hun ervaringen met games en gaan in panels het debat aan over mogelijkheden van games voor merken en media. De nieuwste verleidingstechnieken voor het activeren van passieve consumenten zullen besproken worden. Ondertussen mixt een VJ games en experiences die op 6 grote schermen in de zaal voor een beeldende entourage zorgen.  

Meer over het programma en locatie vind je op CrossMediaGames.com, waar je je ook kunt inschrijven.