Update September 2011: Twitter overleden!

0

Helaas moet ik u mededelen dat vandaag Twitter zo goed als dood is. Niemand Twittert meer en alle heisa rondom deze hype is volledig gestagneerd. Hmmm, zou het echt zo gaan of gebeurt het tegenovergestelde?! Overal hoor je dat we pas aan het begin staan van het Twittertijdperk, maar tegelijkertijd hoor je dat je alvast de begrafenis van Twitter mag gaan regelen. Ik ben me eens gaan verdiepen in deze heisa en publicaties en dit is wat mij opviel.

Communicatiekanaal

Twitter is niet langer een communicatiekanaal voor boodschappen van slechts 140 karakters groot, het is langzaamaan getransformeerd tot een platform waar allerlei applicaties handig gebruik van maken. Alleen levert het Twitter tot nu toe – buiten veel gebruikers en een bom aan publiciteit – geen eurie, zelfs geen euriecent op. Toch jammer! Zelfs sommige blogposts zijn doorgeslagen en worden in Twitterstyle geschreven, dit om een impressie te geven van een event. Dat is nog eens inspannend lezen! Daarom ga ik ervan uit dat dit in elk geval niet de toekomst heeft. Jij wel dan?

Quotes over Twitter

twitter_birdQuote: “Twitter: een kletsnet dat een snelle dood zal sterven.”

Quote: “Een aardige voorspelling van Quist was dat Twitter over 2 jaar niet meer bestaat. Ik ben het met hem eens, ook ik verwacht dat Twitter van tijdelijke aard is. Quist zet met zijn zwart-wit quotes zeker mensen aan het denken.”

Quote (s): “Er moest wel een einde komen aan mijn ledige virtuele bestaan, om niet langer een slaaf van mijn geldingsdrang te hoeven zijn. Het twitterdom heeft geen macht meer over mij. Zo ben ik dan nu: twitterdood, maar levend IRL.”

Een paar maanden later:

“Hij was twitterdood, maar is weer opgestaan. Vandaag, 2e paasdag heb ik mijn twitteraccount nieuw leven ingeblazen. hopelijk lukt het me, na een twitterloze periode, om het enigszins in de hand te houden.”

Quote: “Twitter heeft tot op de dag van vandaag alleen kostenposten en potentieel, maar er is nog geen euro verdiend.”

Terwijl er rondom Twitter steeds meer bedrijfjes worden opgericht die er wel geld mee verdienen. Maar heeft deze hype die geen winst maakt wel een overlevingskans? De volgende quote zegt van wel.

Quote: “Het is dan ook niet verwonderlijk dat giganten als Google de ontwikkelingen bij Twitter met argusogen volgen; de geruchten over een overname vliegen als warme broodjes over de toonbank. Zo is de waarde van Twitter als zoekmachine al geschat op 1,7 miljard dollar, enkel en alleen vanwege de belangrijke functie op zoekgebied die het in de toekomst zal vervullen.”

Moet Twitter verboden worden?

Is Twitter echt zo verslavend dat het verboden zou moeten worden? Dit is natuurlijk wel een beetje een overdreven uitspraak, als je je bedenkt dat er al gesproken wordt over een afkickkliniek voor mensen die verslaafd aan Twitter zijn.

twitterverbodQuote: “Volgende maand gaat de eerste paal de grond in op het terrein naast onze Amsterdamse vestiging. Je hebt geen idee hoe groot dit probleem is, de mensen zullen met hun slaapzakken en laptops voor de deur liggen voordat de kliniek zelfs maar open is! Nu al stroomt onze emailbox over van de aanvragen, steunbetuigingen en wanhoopskreten. Eerst had ik er helemaal geen zin in, we waren net open met onze behandeling voor game-verslaafden en nu dit al weer. Maar als wij er niets aan doen, dan breekt straks de pleuris uit. Niemand heeft nog oog voor dit probleem, maar hele volksstammen flexwerkers, huisvrouwen en ZZPers verwaarlozen compleet hun dagelijkse verplichtingen om maar aan het gevoel te kunnen hebben dat de hele wereld kan zien wat ze aan het doen zijn. En dat is steeds minder, uiteraard, maar dat maakt voor hen niet meer uit, ze zijn hun hele realiteitszin kwijt. En het zijn echt niet alleen simpele mensen en verveelde tieners, zelfs minister Verhagen heeft een groot probleem. Hij heeft zich als een van de eersten bij ons aangemeld.”

Dit las ik in een blogpost er stond zelfs een verwijzing naar een site bij waar ik kan checken of ik Twitter verslaafd ben.

Onderzoeken en voorspellingen

emarketerEr zijn al meerdere onderzoeken gedaan waarin Twitter centraal staat. TalkToChange en InSites Consulting hebben de grootste Twitterstudie ooit opgezet en gaan na hoe mensen Twitter gebruiken.

Ook is er een voorspelling gedaan die zich richt op de gebruikers van Twitter. eMarketer heeft namelijk voorspeld dat het aantal gebruikers in 2010 zal uitkomen op 26,0 miljoen.

Dood of levend?!

Dus als ik verschillende “professionals” moet geloven, “is Twitter niet meer onder ons” over 2 jaar. Ook al zeggen andere “professionals” dat Twitter alleen maar gaat groeien en worden er steeds meer zaken aan Twitter gekoppeld. Ik ben van mening dat Twitter snel overgenomen moet worden of een verdienmodel moet gaan introduceren, anders mag ik over 2 jaar deze kop echt publiceren. Heb ik gelijk of niet?

@IEDEREEN: Twitter over 2 jaar dood?  Ja of nee?

<br /> <a href=”https://answers.polldaddy.com/poll/2015807/” mce_href=”https://answers.polldaddy.com/poll/2015807/”>Is Twitter over 2 jaar dood?</a><span style=”font-size:9px;” mce_style=”font-size:9px;”>(<a href=”https://www.polldaddy.com” mce_href=”https://www.polldaddy.com”>survey software</a>)</span><br />