Volg Kopenhagen met de Mobile Reporters

0

Vandaag gaat de klimaattop in Kopenhagen een nieuwe fase in met de aankomst van de milieuministers uit de hele wereld. Vier jongeren uit Nederland volgen als Mobile Reporters de top en zenden live reportages uit. Ze hebben direct toegang tot minister Cramer, maar interviewen ook radicale actievoerders. Een spannende week, want ze hebben zich goed voorbereid, maar zijn ook afhankelijk van techniek. Volg ze deze week en kijk hoe ze het er van af brengen!

De Mobile Reporters zijn onderdeel van de Jongeren Coalitie Kopenhagen (JKC), een formatie van 14 Nederlandse jongerenorganisaties. Reden om de coalitie te vormen is dat deze jongeren betwijfelen of de politici van vandaag wel echte maatregelen durven te nemen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. De Nederlandse jongeren zijn teleurgesteld dat de politiek zo weinig directe actie onderneemt om het klimaat te verbeteren. Zij willen in actie komen voor een sterk klimaatakkoord en via Twitter, Hyves, Facebook en YouTube van zich horen. Lees meer over wat de jongeren in Kopenhagen willen bereiken via de website ActNow.

Live en mobiel = eerlijk en direct

De vier Mobile Reporters houden deze week hun achterban zélf op de hoogte van hun belevenissen in Kopenhagen. Door hun eigen verslaglegging zijn ze niet afhankelijk van aandacht in de gevestigde media. Door live te streamen met een mobiele telefoon via Volg Kopenhagen live willen ze dicht op de huid van mensen kruipen. Bovendien levert het eerlijke beelden op, omdat het niet ge-edited, geknipt of geplakt is. Of dat gaat lukken, zal deze week blijken. De eerste resultaten zijn inmiddels te zien.

Accepteer cookies

Op zondagochtend kreeg minister Cramer in de trein naar Kopenhagen een overlevingspakket van de Mobile Reporters overhandigd.

Bekijk de plannen via de tv-gids

De Mobile Reporters gaan niet in het wilde weg filmen. Ze hebben zich gedegen voorbereid en zelfs een horizontale programmering bedacht. Elke dag staat dus een aantal vaste programma-onderdelen op het menu. Dat varieert van het volgen van de vordering van de Nederlandse delegatie tot het interviewen van radicale actievoerders. Meer informatie over de programma-onderdelen zijn te vinden in de TV-gids. De Mobile Reporters worden ter plekke begeleid door een camera-journalist van het project Rijksoverheidsvideo van het ministerie van Algemene Zaken, die aanwezig is om de Nederlandse delegatie te volgen. Het project wordt verder ondersteund door het ministerie van VROM.

Afbeelding 4

Het wordt een spannende week. De techniek kan de Mobile Reporters in de steek laten of ze krijgen misschien geen interessante mensen voor de camera. Maar het kan ook zijn dat ze live een scoop weten te bemachtigen of gewoon een mooi en ander beeld van de top weten neer te zetten. Volg ze deze week in Kopenhagen en laat via de reactiemogelijkheid weten hoe jij vindt dat ze het er van af brengen!

VolgKopenhagenLive

Meer informatie over de doelen van de Nederlandse delegatie in Kopenhagen vind je via de website van het ministerie van VROM. Op Volg Kopenhagen live kun je alles (inderdaad) live volgen.