Infographic, How to, Strategie

12 maandenplan voor social media-succes [infographic]

0

Organisaties maken veel gebruik van Facebook, Twitter, Pinterest en andere sociale netwerken. Eerder deze maand hadden we het in de serie Infographic Day over de populariteit van social media. Maar hoe ga je gedegen te werk en zorg je voor online succes?

12-stappenplan

Onderstaande infographic van onderzoeksbureau Intuit toont hoe organisaties met sociale media in 12 stappen online succes kunnen bereiken. De visualisatie is ontwikkeld op basis van onderzoek onder ongeveer 450 social mediamarketeers en laat zien hoe organisaties onderzoek kunnen verrichten, zorgen voor waardevolle relaties en een zorgvuldige implementatie en niet te vergeten: de aanpak evalueren.

Onderzoeken, opbouwen, integreren en evalueren

In de eerste fase staat onderzoeken centraal. De organisatie kijkt bij deze stap naar de huidige situatie en vraagt zichzelf af op welke platformen zij zich bevinden, hoe ze deze inzetten, wat hun doelen zijn en wat er nu behaald wordt op social mediagebied. Als de huidige situatie goed in beeld is gebracht komt de tweede stap: het opbouwen van relaties. Daarbij is het van belang dat organisaties op de sociale netwerken niet zenden, maar luisteren naar hun volgers en met hen communiceren.

De derde stap draait om integratie. Platformen beheren kan onder andere via applicaties als Hootsuite of Tweetdeck, met handige beheer- en monitoropties. Maar ook besteedt de organisatie in deze fase aandacht aan de integratie in de organisatie, zowel op het gebied van (marketing)activiteiten als onder medewerkers.

Terugblikken en nog effectiever inzetten

Tijdens de laatste stap tot online succes blikt de organisatie terug op de aanpak, successen en verbeterpunten. De laatstgenoemde is van groot belang, omdat de organisatie met deze aandachtspunten social media effectiever kan inzetten en beter kan laten aansluiten op de wensen en behoeften van hun volgers.

Wil je meer weten over hoe jouw organisatie social media effectief kan integreren en evalueren? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

12-maandenplan voor social media-suces [infographic]

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.