Apps & Tools, Trends

5 apps om meerdere accounts op Instagram mee te beheren

0

Ik ben Instagram-fan van het eerste uur. Lekker simpel foto’s delen in plaats van hele levensverhalen op Facebook posten. Het enige grote nadeel van Instagram is dat je maar onder één account ingelogd kan zijn. Heb je een persoonlijk én een zakelijk account, dan moet je steeds in- en uitloggen. Niet erg handig dus. Hoewel Instagram (nog) geen ingebouwde functie heeft om meerdere accounts te kunnen beheren, zijn er inmiddels al wel andere handige apps waarmee je meerdere accounts kan monitoren. Dit is mijn top 5 iOS-apps!

1. Fotogramme

Met Fotogramme kun je makkelijk tussen verschillende accounts schakelen, foto’s bekijken, liken, reageren en opslaan. En voor de echte Hollanders onder ons: Fotogramme is gratis! De gebruikersvriendelijke user interface maken Fotogramme tot onze favoriet. Je kunt makkelijk schakelen tussen verschillende accounts, de indeling van de lay-out aanpassen en lijsten maken van je favoriete accounts én hashtags. Je hebt zelfs de mogelijkheid om Google Analytics te koppelen! Enige nadeel: om foto’s te kunnen posten moet je nog wel de Instagram-app gebruiken.

Gratis.

instagram1

2. Instapload

Het design van Instapload is heel basic, maar de app heeft wel de functie om afbeeldingen naar meerdere accounts te uploaden! Verder kun je je timeline bekijken en foto’s downloaden. Het is een beetje omslachtig, maar deze app kun je dus gebruiken om foto’s te uploaden. En in combinatie met Fotogramme kun je de reacties goed monitoren.

$1,99.

instagram2

3. Grab for Instagram

Volgens Grab for Instagram kun je met de app je Instagram-ervaring verbeteren. Wat dit inhoudt? Foto’s bekijken in fullscreen, ze downloaden, je favorieten markeren en plaatselijke foto’s bekijken van de locatie waar jij je bevindt. Alleen uploaden is niet mogelijk. Veel meer vernieuwends biedt Instagrab eigenlijk niet. Je kunt wel upgraden naar een pro-account ($ 8,99). Met de pro-versie krijg je de mogelijkheid om onbeperkt ‘coins, removes and watermarks’ te gebruiken. Maar wat dat dan precies zijn en waarom je dat op Instagram zou willen gebruiken, is ons nog niet helemaal duidelijk…

Gratis.

instagram3

4. Primary

Primary is een Instagram gallery-app. Dit houdt in dat je alleen foto’s kunt bekijken, maar niet posten. Handig bij deze app is wel dat je posts in je timeline kunt verbergen en er is een optie om bijvoorbeeld alleen video’s of foto’s te laten zien. Je kunt ook lijsten van je favoriete accounts maken en filters instellen.

$1,99.

instagram4

5. Schedugr.am

Werk je liever webbased? Dat kan met ScheduGram. Uploaden vanaf het web, meerdere accounts beheren en vooruit plannen. Ook kun je meerdere gebruikers toegang geven tot je ScheduGram-account. Dit is vooral handig als je binnen een organisatie met meerdere mensen de social media beheert. 

$20 per gebruiker per maand.

instagram5

Wanneer komt Instagram er zelf mee?

We zijn aan het aftellen tot de dag dat Instagram het mogelijk maakt om meerdere accounts te beheren, maar voorlopig ziet het daar nog niet naar uit. Op de officiële developer-pagina staat dat Instagram op dit moment alleen nog de volgende functies voor externe apps ondersteunt:

instagram6

Welke apps gebruik jij om meerdere Instagram-accounts te beheren? Of mis je nog apps in dit rijtje? Laat het weten in een reactie hieronder!

Illustratie intro met dank aan Fotolia.